När du ska så en ny gräsmatta behöver du komma fram till vilken gräsblandning som passar din trädgård allra bäst. På den här sidan kan du läsa om Weibulls gräsfröblandningar och få hjälp med att välja rätt.

Det finns många olika grässorter som alla har sina speciella egenskaper och varje gräsfröblandning har sin unika kombination av dessa sorter. En del grässorter växer snabbt andra långsamt, en del är täta andra mer slitstarka, några klarar skugga medan andra står emot torka bra, osv.

Läs mer om de olika grässorterna och deras egenskaper här.

Valet av gräsfröblandning beror på förutsättningarna i din trädgård och vad du ska ha gräsmattan till. Ska den vara så perfekt att den väcker grannarnas avund eller vill du hellre kunna ligga i hängmattan och titta ut över en vildvuxen äng? Behöver du en gräsmatta som tål barnens fotbollsmatcher eller uppskattar du mer att kunna gå barfota ”à la Ernst” och känna tunna grässtrån mellan tårna?

Innan du väljer vilken gräsblandning du ska köpa behöver du därför fundera över:
• Vad ska du använda gräsmattan till?
• Hur mycket slitage kommer den att utsättas för?
• Hur mycket tid vill du lägga på klippning och skötsel?
• Vilka förutsättningar har din trädgård?
• Hur vill du att gräsmattan ska se ut?

Vi på Weibulls har tagit fram flera olika gräsfröblandningar för att matcha dina speciella förutsättningar och behov.

Extra Green

Weibulls - Extra Green

För dig med höga krav

Weibulls Extra Green ger en gnistrande grön gräsmatta som är tätvuxen, slitstark och härligt mjuk att gå på. Gräset kommer upp efter ca 14 dagar och blir marktäckande efter ca 2-3 månader. Det växer sedan långsamt med fina strån vilket gör att du inte behöver klippa så ofta. Det passar därför utmärkt för dig med robotgräsklippare eftersom färre klippningar ökar livslängden på roboten. Blandningen har dessutom mycket god vinterhärdighet.

Weibulls Extra Green består av Rödsvingel (70%) och Ängsgröe (30%)

 Weibulls - slitstark gräsmatta Weibulls - tat och mjuk gräsmatta Weibulls - vinterhärdig gräsmatta robotgrasklippare

 

Villa Classic

Weibulls - Villa Classic

Vår populäraste gräsfröblandning

Weibulls Villa Classic ger en härligt mjuk och tät gräsmatta som tål mycket spring och lek. Perfekt för dig som vill har ett aktivt uteliv i trädgården med familj och husdjur. Den är mycket snabbväxande och kommer upp ca en vecka efter sådd och är marktäckande redan efter 2 månader.  

Weibulls Villa Classic består av Rödsvingel (70%), Ängsgröe (15%) och Engelskt Rajgräs (15%).

Weibulls - slitstark gräsmatta Weibulls - snabbetablerat gräs Weibulls - tat och mjuk gräsmatta

  

Skugga

Weibulls - Skugga

Perfekt för skuggiga lägen

Weibulls Skugga är speciellt framtagen för att ge en grönskande gräsmmatta även på platser i din trädgård dit solens strålar sällan når ner. Använd en kombination av Weibulls Extra Green på trädgårdens soligare platser och Weibulls Skugga på de skuggigare så får du en jämnt grön gräsmatta. Gräset är vinterhärdigt och står bra emot mossa. Det växer långsamt och behöver därför inte klippas så ofta. Räkna med att det kommer upp efter ca 14 dagar och är marktäckande efter runt 2-3 månader.

Weibulls Skugga består av Rödsvingel (50%), Rödven (25%) och Kärrgröe (25%).

Weibulls - färre klippningar Weibulls - skuggtåligt gräs Weibulls - vinterhärdig gräsmatta

 

Fritidshus

Weibulls - Fritidshus

För naturtomten

Weibulls Fritidshus är framtagen för att vara extra lättskött. Gräset är tåligt mot torka och växer bra även på näringsfattiga jordar och kan även vattnas med bräckt vatten. Du får en långsamt växande gräsmatta som är lika vacker klippt som oklippt. Så du slipper dåligt samvete om du låter gräsklipparen stå kvar i redskapsboden på semestern. Weibulls Fritidshus kan med fördel sås tillsammans med en blomsterängsblandning för  en frodig sommaräng på naturtomter. Gräset kommer upp efter ca 14 dagar och är marktäckande efter ca 2-3 månader.  

Weibulls Fritidshus består av Rödsvingel (82%), Hårdsvingel (16%) och Rödven (2%)

Weibulls - lättskött gräsmatta Weibulls - färre klippningar Weibulls - torktålig gräsmatta Weibulls - vinterhärdig gräsmatta

 

Norr

Weibulls - Norr

Extra vinterhärdig

Weibulls Norr är en gräsfröblandning som är perfekt för det nordiska klimatet då det är extra vinterhärdigt för att klara långa kalla vintrar. Gräset växer långsamt och ger en gräsmatta som är slitstark och har bra självläkningsförmåga vid skador. Vanligtvis kommer det upp ca 14 dagar efter sådd och är marktäckande efter runt 2-3 månader.

Weibulls Norr består av Rödsvingel (78%), Ängsgröe (20%) och Rödven (2%)

Weibulls - slitstark gräsmatta Weibulls - vinterhärdig gräsmatta

 

Renovera

Weibulls - Renovera

Helrenovering av din gräsmatta

Weibulls Renovera är en mycket snabbväxande blandning för reparation av skadade och slitna gräsmattor. Gräsfröblandningen innehåller snabbgroende frön som kommer upp redan efter en vecka och snabbt ger en slitstark gräsyta.

Weibulls Renovera består av Rödsvingel (70%) och Engelskt Rajgräs (30%)

Weibulls - renoveringssats för gräsmattan Weibulls - slitstark gräsmatta Weibulls - snabbetablerat gräs