Rectangle 3 Created with Sketch.

Tre steg till en grönare gräsmatta

1) Stoppa mossan 2) Så nytt gräs 3) Tillför näring

Tre steg till en grönare gräsmatta

1. Stoppa mossa!

Första steget i Weibulls enkla koncept för en grönare gräsmatta är att ta kontroll på mossan. Substrals "Mossa Nej Tack" bekämpar effektivt och tar död på mossa i gräsmattan så att gräset kan ta tillbaka platsen.När det är dags att fixa gräsmattan brukar frågan vara - vad behövs och hur mycket?

Många har problem med mossa i gräsmattan. Efter vintern får mossan ett litet försprång på gräset eftersom mossan börjar spira redan vid 4 grader medan gräset börjar växa först vid 10 grader. Men det finns bra bekämpningsmedel och använder du rätt utrustning och är ute i god tid så får du ett bra resultat.

Weibulls Stoppar Mossa är ett pulver som du blandar ut med vatten som du sen sprider över området där du vill bli av med mossan. I förpackningen finns ett mått och du använder två mått till tio liter vatten och det räcker till mossbekämpning av tio kvadratmeter. Enklaste sättet att sprida ut det jämnt är att använda en vattenkanna med stril.

När bekämpningen gjort effekt svartnar mossan. Är det mycket svart mossa i gräset efter bekämpningen kan du kratta bort den innan det är dags att stödså.


2. Så nytt gräs

Andra steget i Weibulls enkla koncept för en grönare gräsmatta är att så nytt gräs. Så nytt gräs med Weibulls gräsfrö för att täta till gräset så att det kan konkurrera ut mossan och etablera en stark och grön gräsmatta.

På våren kan gräsmattan vara lite sliten och tunn efter vintern eller mossbekämpning och då är det viktigt att stödså. börja med att räfsa bort allt gammalt dött som finns i botten på gräsmattan. För att gräset ska få bästa förutsättningar att gro och utveckals lägger du på toppdress innan du sår.

Weibulls Extra Green ger en bra och tät gräsmatta. För att gräsmattan ska klara konkurrensen från mossa och ogräs, bör du stödså vart tredje år. Weibulls extra green innehåller fyra olika grässorter med olika egenskaper som ger en tät och slitstark gräsmatta. Se till att du blandar fröna noga innan du sår. Bästa resultat får du om du sår i två riktningar över området.

Efter sådd ska du mylla ner fröna lite grann i toppdressen och platta till. Sedan gäller det att hålla den sådda ytan fuktig i ungefär 14 dagar. Du ska inte gödsla med en gång på vare sig stödsådd eller nysådd, vänta tills du har klippt en gång.

3. Tillför näring

Tredje steget i Weibulls enkla koncept för en grönare gräsmatta är att gödsla gräsmattan när den kommit igång. Tillför gräsmattegödslet Weibulls Super Gramino och du kommer att se skillnad på gräset!

Gödsel är i längden bästa knepet mot mossa. Starkt och välmående gräs håller själv undan ogräs och mossa.

När gräset börjar spira på våren är det dags att gödsla. För att få en tät och frodig gräsmatta som klarar konkurrensen mot mossa, ogräs och sommarens torka behöver du normalt sett gödsla tre gånger men väljer du Substrals Super Gramino, som har långtidsverkande effekt, så räcker det med två gånger. Det är både ekonomiskt och sparar arbete. För bästa effekt av gödslingen använder du en spridare.

Tre steg för en grönare gräsmatta

Prova gärna Weibulls produkter!

Rectangle 3 Created with Sketch.