Om Weibulls

Weibulls ska tilltala den stora massan av odlingsintresserade och inspirera dem till att använda produkter som är bra för naturen – både när de produceras, används och återgår till naturen. Weibulls ägs av Econova, som är Nordens ledande företag inom jord- och trädgårdsprodukter och en innovativ aktör inom återvinning och biobränsle.

 

Weibulls historik


1850 går Walfrid Weibull till sjöss och avlägger några år senare sjökaptenexamen i Malmö. Han tjänstgör i huvudsak på Amerikanska fartyg som går mellan Nord- och Sydamerika och på de stora sjöarna.

1860 återvänder han till Landskrona efter att hans fartyg förlist på Arklow Banks strax söder om Dublin.

 

Åter till rötterna i skånska myllan

1863 tar Walfrid Weibull över släktgården Weibullsholm där han omsätter sina erfarenheter och det han sett på sina resor i en intensiv kreatursskötsel och foderväxtodling. Han får snabbt större skördar än han själv förbrukar och börjar därför hjälpa sina grannar med utsäde.

 

Utsädeshandel på Weibullsholm

1870 ger Walfrid Weibull ut den första frökatalogen och inleder därmed en affärsmässig produktion och försäljning av fröer. Verksamheten expanderar med vetenskaplig förädling av fröer samt en försäljnings-organisation och hans fem söner ansluter sig efterhand till företaget. I slutet av 1970-talet säljer Weibulls cirka 13 miljoner fröpåsar varje år.

Svalöf AB med dotterbolaget Hammenhögs Frö AB förvärvar 1993 företaget W Weibull AB och kort därefter blir dessa bolag Weibull Trädgård AB. År 2008 köpte Econova Weibull Trädgård av Lantmännen.

Econova är Nordens ledande företag inom jord- och trädgårdsprodukter och en innovativ aktör inom återvinning och biobränsle.

 

Läs mer om Econova
Kontakta oss