Econova har sedan starten 1959 drivits av en stark vilja att ta tillvara på naturens resurser och återvinna så mycket som möjligt. Grundarna Bengt och Kerstin såg möjligheten att använda bark till jordproduktion istället för att låta den gå till deponi. Idag är Econova en innovativ aktör inom återvinning och biobränsle, med drygt 20 produktionsplatser från Älvkarleby i norr till Hässleholm i söder.

Varumärket Weibulls i spets

Econova är en av Skandinaviens ledande aktörer inom trädgård med varumärket Weibulls i spetsen. I företagets beslut och beteenden ligger värderingarna som grund i samarbete med kollegor, kunder, leverantörer och andra intressenter. Econova strävar efter att inspirera andra att ta hållbara beslut och driva en viktig förändring genom att hitta hållbara lösningar.

Verksamma i hela Skandinavien

Företagets primära marknad är Sverige, men med försäljning och kontor även i Danmark och Norge verkar de på hela den skandinaviska trädgårdsmarknaden. Econova tillverkar och säljer inte bara säckad jord, utan också bulkjordar för anläggningsarbeten på ytterligare fyra anläggningar. De återvinner organiska material och hanterar biobränsle på sex anläggningar och driftar verksamheten genom löpande entreprenaduppdrag hos flera av sina kunder.

Ständig utveckling

Econova har en stark kärna som är rotad i att hushålla med resurser och tillvarata möjligheter. De är ständigt i utveckling och driver tillsammans med andra en viktig förändring mot en mer hållbar framtid. Deras huvudkontor i Åby strax norr om Norrköping.

Besök Econovas hemsida och läs mer om företaget.

Vision

Vi möjliggör en grön vardag och en hållbar utveckling för så många som möjligt.

Vår affärsidé

Vi skapar hållbara affärer inom återvinning och trädgård

Våra värderingar

Tillit – I alla relationer
Hållbarhet – I allt vi gör
Mod – Att agera