Rectangle 3 Created with Sketch.

Hjälp gräsmattan igång

Få platser är så uppskattade och använda som trädgårdens gräsmatta!

Hjälp gräsmattan igång

Gräsmattan erbjuder utrymme för lek, spel, mat, ro och vila. Det är därför en god investering att ge den lite extra uppmärksamhet i början av en ny trädgårdssäsong. Starten går när gräsmattan har torkat upp efter snösmältningen och börjat spira.

Så här får du igång gräsmattan på våren:

  1. Plocka upp pinnar och annat skräp efter vintern.
  2. Räfsa försiktigt/lätt med en lövräfsa för att få bort dött gräs och löv som hindrar syre att nå ner till gräsrötterna.
  3. Har du en lerig, hård gräsmatta eller en jord med låga pH-värden är det lämpligt att kalka gräsmattan innan det är dags för gödsling.
  4. Har du mossa som du vill bli av med sprider du först ut Substral Mossa Nej Tack. Vänta en vecka innan du går på nästa steg (gödsling).
  5. Gödsla tidigt för en snabbare grönska. Gödsling är också viktigt för att fortare läka ihop gräsmattan efter vinterns påfrestningar. Använd gärna ett långtidsverkande gödsel, till exempel Substral Super Gramino. Dosering: 3 kg/100 kvm.
  6. Klipp gräsmattan med jämna mellanrum, men aldrig mer än en tredjedel av höjden vid varje tillfälle.

Prova gärna Weibulls produkter!

Gräsmattetips!

En etablerad gräsmatta tål vanligtvis torka bra, men ibland måste man vattna. Om du använder en spridare så ställ en burk med raka sidor en bit från denna. När det är 2,5 cm vatten i burken kan du flytta spridaren och burken. Kolla efter vattning hur djupt jorden är fuktad. Den bör vara fuktig ned till 10-15 cm. Anteckna gärna hur lång tid det tog att vattna!

Rectangle 3 Created with Sketch.