Vattna smart

Vatten är en livsnödvändig faktor för växter, och det är viktigt att tillhandahålla dem med tillräckligt med vatten för att de ska kunna växa och blomstra. Men det är inte bara mängden av vatten som är viktig, utan även när du vattnar dina växter. Om du vattnar på morgonen eller kvällen så avdunstar inte lika mycket vatten som det gör mitt på dagen i fullt solljus.

Skörda regnvatten

Ett annat sätt att tillhandahålla dina växter med vatten är att samla regnvatten. Regnvatten är mjukt och löser upp gödsel lättare, vilket gör det bättre än kranvatten för växterna. Du kan samla regnvatten från stuprännan genom att använda en tunna. Vattnet i tunnan blir tempererat, vilket är skonsamt för växterna.

Håll tunnan ren

Det är viktigt att städa ur tunnan med jämna mellanrum för att hålla vattnet rent. Du kan hindra skräp och smådjur från att hamna i tunnan genom att spänna ett finmaskigt nät ovanför vattenytan. Du kan även montera en sil och lövfångare i hängrännan för att säkerställa att vattnet är fritt från orenheter. För att underlätta påfyllningen av vattenkannan kan du montera en tappkran på tunnan. Detta gör det enkelt att fylla på vattenkannan när det behövs, utan att behöva ta bort tunnelduken.

Vatten viktigt för dina växter

Det är viktigt att tillhandahålla växterna med tillräckligt med vatten, och samla regnvatten är ett bra sätt att göra det. Genom att städa tunnan regelbundet, hindra skräp och smådjur från att hamna i tunnan, och montera en tappkran, kan du säkerställa att dina växter alltid har tillgång till rent och välgörande vatten.

Författare: Marcus Åberg
Senast uppdaterad: Februari 27, 2020