KRAV - Ekologisk miljömärkning för hållbarhet

Att förstå innebörden av KRAV-godkända produkter är nyckeln till att välja hållbara och miljövänliga alternativ. KRAV är Sveriges mest kända miljömärkning, som strävar efter att höja ribban genom att integrera noggranna och ekologiska krav för mat och dryck.

 

Fullt ansvar över produktkedjan

Som KRAV-producenter tar vi ansvar för hela produktkedjan, vilket innebär att vi inte bara certifierar produkter utan även säkerställer överensstämmelse med lagar för arbetsmiljö och arbetsvillkor. Vi går utöver EU:s normer för ekologisk produktion och tar ett komplett ansvar från start till slut!

 

närbild-machesallad-växande-i-jordennärbild-machesallad-växande-i-jorden

Mangold, mix– en av många KRAV-certifierade fröpåsar!

Vad krävs för KRAV?

Våra KRAV-märkta fröer kommer från noggrant utvald ekologisk fröförädling, och genomgår omfattande kontroller. För att främja ekologisk odling breddar vi kontinuerligt vårt sortiment av KRAV-märkta fröer. Inom jordar och gödsel följer vi specifika KRAV-regler, inklusive tillåtna råvaror och produktionsmetoder, markerat av KRAV-pilen på våra produkter.

För att uppnå KRAV-godkännande går vi genom flera viktiga punkter, bland annat:

  • Ursprung för råvarorna
  • Produktionsmetoder för råvaror och produkter
  • Tillstånd för produktionsprocessen
  • Detaljerade recept och analyser för produkterna

Vi undviker även bekämpningsmedel, säkerställer att naturgödseln kommer från godkända djurhållningar och håller alltid hela produktionsprocessen under strikt kontroll!