September

Trädgårdskalender

 

 

Sympati är den livsluft, som människonaturen kräver för att utveckla sina finaste hjärtblad, sina vackraste och ömtåligaste blommor.

-
Anna Hamilton Geete

 

Morgon och kväll påminner kylan om att växtsäsongen går mot sitt slut. Stegvis övergår grönskan i höstens färger och trädgården förbereder sig för vila.

Weibulls - Beskärning

Beskärning JAS

Juli, augusti och september är en perfekt tid för beskärning av känsliga träd och buskar. 

Läs mer
Weibulls - Så ny gräsmatta

Plantera våren

Från slutet av augusti tills tjälen kommer kan du plantera blomsterlök. Plantera tulpaner, liljor, narcisser, snödroppar och krokus för blomstrande rabatter i vår.

Läs mer
Weibulls - Krokus i kruka

Blomsterlök i kruka

När dina rabatter har fått sin beskärda del av vårblommande lökar kan du släppa loss kreativiteten på lådor och urnor. Blomsterlök i kurka förvarar du frostfritt över vintern och tar fram och driver till tidig blomning när vårsolen börjar skina.

Läs mer
Weibulls - Så ny gräsmatta

Höstskörd

Recept

Läs mer
Weibulls - Mata fåglarna

Mata småfåglarna

Nu kommer kylan och det är dags att börja mata småfåglarna. Börjar tidigt för att öka dina chanser att få små trädgårdsbesök hela vintern.

Läs mer
Weibulls - Bästa tiden att så gräs

Bästa tiden att så gräs

Bästa tiden att så gräs är när sommartorkan upphör och fuktigare höstväder börjar råda. 

Läs mer
Weibulls - Plantera träd

Plantera nya växter

Nu är jorden och luften varm och fuktig, vilket är perfekt när du ska plantera nytt. Växterna hinner dessutom rota sig innan vintern kommer.

Läs mer
Weibulls - Höstgödsla

Höstgödsla trädgården

Höstgödsla för att stärka gräsmattan och växterna i trädgården inför vintern. Välj ett gödselmedel som inte innehåller mycket kväve då det stimulerar tillväxten och trädgården ska nu gå i vila.

Läs mer
Weibulls - Dahlia

Frostkänslig dahlia

Dahlior är mycket känsliga för frost och vissnar lätt ner efter första frostknäppen. Då är det dags att gräva upp knölarna för vinterförvaring på en mörk och sval plats.

Läs mer