Rectangle 3 Created with Sketch.

Vårlök i fyra nyanser av svart

Befriande stilrent eller en spännande kontrast? Weibulls väljer att utmana vårens klassiska blomsterlökar med Four Shades of Black - en kvartett av de mörkaste sorter som går att få!

Vårlök i fyra nyanser av svart

Nya vårlökar från Weibulls i minikollektionen

Minikollektionen "Four Shades of Black" består av fyra utvalda blommor.

Dahlia ’Trebbiano’

Dahlia 'Trebbiano' är en lättodlad och ståtlig kaktusdahlia med hänförande färgställning. Blomknopparna börjar i midnattssvart och allteftersom blommorna växer byter kronbladen färg till mörkt rubinrött. Samplantera den gärna med vita syskon för att få en dahliarabatt utöver det vanliga!

Latinskt namn: Dahlia x hortensis
Växthöjd: 80 cm
Blomningstid: juni till augusti

Kalla ’Reggae Night’

Eleganta ’Reggae Night’ braverar med blommor i mörk burgundy och gul mitt. Tillsammans med det vackert djupgröna bladverket blir den ett uppskattat inslag i sommarrabatten. Lika fantastisk inomhus som snittblomma.

Latinskt namn: Zantedeschia
Växthöjd: 50 cm
Blomningstid: juni till augusti

Iris ’Black Dragon’

Soldyrkande ’Black Dragon’ är en lättodlad iris. Den blir ett dramatiskt inslag i trädgården med mörkt lila, nästan svarta, stora väldoftande blommor. Prova att kombinera med andra blommor i stark färg – de kommer att framträda tydligt intill denna mörka iris! Även omtyckt som snittblomma.

Latinskt namn: Iris germanica
Växthöjd: 90 cm
Blomningstid: juni till augusti

Lilja ’Mascara’

Asiatiska ’Mascara’ flocklilja har djupt mörk vinröda, nästan svarta, blommor. Denna lilja kan tilltala den som helst avstår liljor av doftskäl, då doften från ’Mascara’ är näst intill obefintlig. Liksom andra liljor är den härlig även som snitt.

Latinskt namn: Lilium asiatic
Växthöjd: 60-80 cm
Blomningstid: juni till augusti

Weibulls vårlöksnyheter Four Shades of Black; Dahlia ’Trebbiano’, Kalla ’Reggae Night’, Iris ’Black Dragon’ och Lilja ’Mascara’.

Senast uppdaterad: Februari 27, 2020
 
Rectangle 3 Created with Sketch.