Hyacint

Hyacinten har en lång och fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till antika Rom. Under den tidiga historien användes hyacinter som symboler för tragisk kärlek och död, men med tiden har denna växt blivit en älskad och populär blomstrande växt. Idag är hyacinter väldigt vanliga i Sverige, Holland och England. De finns i ett brett utbud av färger, inklusive vit, rosa, lila, blå och röd. Hyacinter är enkel att ta hand om och kan odlas både i krukor och i trädgården.

Weibulls - Plantera blomsterlök, Hyacint

Plantera hyasinter

Plantering av hyacinter är enkelt och lätt. Du kan använda en vanlig planteringsjord eller grus för att plantera dem. Om du väljer att plantera dem i grus ger det en stark kontrast mot vita rötter. Det är viktigt att placera löken rätt när du planterar den. Sätt löken i jorden så att hälften är ovan jord. Om löken är för djupt i jorden kan den ruttna. Placera hyacinterna på en sval och mörk plats tills bladen är ungefär 5 cm höga. Därefter kan du ställa dem på en ljusare plats.

Vatten regelbundet men sparsamt

Vattning av hyacinter är enkel, men det är viktigt att göra det regelbundet. Vattna sparsamt men regelbundet och aldrig direkt på löken. Du behöver inte tillsätta någon växtnäring eftersom all näring som krävs för att hyacinter ska blomma finns redan i löken. En annan option för plantering av hyacinter är att sätta lökarna i lökglas och fylla på med vatten så att rötterna når ner men inte rotkakan under löken.

Hyacinter en enkel men vacker växt som har en lång och intressant historia. Plantera dem i din trädgård eller kruka för en touch av klassisk elegance i ditt hem.

 

 

Författare: Marcus Åberg
Senast uppdaterad: Februari 27, 2020