Blomsterlök i gräsmattan

Är du trött på att ha en gräsmatta som är grön och utan liv? Vill du ha en blomsterprakt som väcker uppmärksamhet? Då har det blivit dags att tänka utanför boxen och försöka med något helt nytt. Genom att plantera blomsterlök på gräsmattan fyller du den med liv. 

Liten ansträning - stor effekt

Allt som krävs från din sida är en liten ansträning med att odla lökarna på gräsmattan. Den lilla ansträningen kommer leda till stor effekt och du kommer få en fantastik vårbukett av färgglada blommor på din gräsmatta. 

Ge näring till lökarna

I jämförelse med gräster så kommer blomsterlökaren att blomma i förväg i sin tillväxt. Att tänka på när du klipper gräset för första gången är att köra runt blomsamlingarna så att de vissna ordentligt och ge näring tillbaka till löken. 

Förslag på lökar

Förslag på blomsterlökar att plantera i gräsmattan inkluderar Balkansippa, Krokus, Rysk Blåstjärna, Snödroppe och Vårstjärna. Så välj ut de blomsterlökar som passar din trädgårdsstil bäst och börja plantera idag. Skapa en blomsterprakt som kommer att väcka uppmärksamhet bland dina grannar och vänner!

Så här går du tillväga:

  1. Använd en rak spade för att skära upp en del av grässvålen.
  2. Luckra upp jorden för att förbättra kontakten mellan lökarna och rötterna.
  3. Tillsätt gärna lite benmjöl till jorden för att stärka lökarna och göra dem mindre mottagliga för sjukdomar.
  4. Sprid lökarna ut för en mer oregelbunden look eller placera dem på en plats där du vill ha blommorna.
  5. Lägg tillbaka grässvålen och vattna dem.
Författare: Marcus Åberg
Senast uppdaterad: Februari 27, 2020