Januari

Trädgårdskalender

 

 

Årets cykel är nu sluten och allt som nu vilar vaknar snart till en ny vår. Lyckliga är vi som fått lite av jordens underbara liv att förvalta.

- Åke Truedsson

 

Vinter och kyla gör att den grönskande trädgården känns långt borta. Men nu finns tid att planera för säsongen som kommer.

Weibulls - Så ny gräsmatta

Tulpanens dag

I över 20 år har tulpanens dag firats den 15 januari. Köp din egen bukett för att lysa upp i vintermörkret eller varför inte inspireras av de olika utställningar och evenemang som hålls i tulpanens ära runt om i landet.

Läs mer
Weibulls - Odla kryddor inomhus

Odla kryddor inomhus

Kryddor går utmärkt att så inomhus, året runt, direkt i den kruka du vill ha dem. Under vintern, när dagarna är korta, kan de behöva extra belysning.

Läs mer
Weibulls - Gnagskydd

Undvik gnagskador

Rådjur, sorkar, möss och annat vilt kan ställa till med bekymmer när de ser din trädgård som en matplats.

Läs mer
Weibulls - Så ny gräsmatta

Planera trädgården

I väntan på den kommande trädgårdssäsongen kan du passa på att samla inspiration och planera olika delar av trädgården.

Läs mer
Weibulls - Så ny gräsmatta

Ta vara på julblommorna

Kasta inte julblommorna när helgerna är över. Ta isär julgrupper och plantera om de växter du vill behålla. De flesta sköter du som vanliga krukväxter och en del av dem kommer du kunna plantera ut senare på säsongen.

Läs mer
Weibulls - Vintervårda dina krukväxter

Tuff tid för krukväxterna

Vinterns torra inomhusluft är inte bra för våra krukväxter. De kan få bruna bladkanter, tappa ovanligt mycket blad och drabbas av ohyra. Duscha krukväxterna regelbundet för att hålla ohyran borta.

Läs mer
Weibulls - Snömögel i gräsmattan

Snömögel i gräsmattan

Undvik att lägga stora mängder snö på gräsmattan. Om snön ligger för länge på gräset kan det kan orsaka snömögel som tar död på gräset. 

Läs mer