Trädgårdshjältar är Nordens största trädgårdstävling! På eventet delas pris ut till Sveriges största odlingsentusiaster i sex olika kategorier. Syftet med Trädgårdshjältar är att öka intresset för trädgård och odling, att skapa en gemenskap kring odlande och med detta även bidra till en mer hållbar miljö.

Till trädgårdshjältar --->

 

Årets vinster 2023:

Som deltagare i Trädgårdshjältar 2023 kan du vinna:

5000 kr presentkort från Blomsterlandet
2000 kr i hemligt odlingspaket från Weibulls
En årsprenumeration av tidningen Land
Grönsaksboken av Paul Svensson
Honung från Huvudsta Trädgård
Statyett från ÄlskaPlåt

Som Årets Busfrö kan du vinna:

En heldagsaktivitet tillsammans med familjen (detaljer kommer inom kort)
Statyett från ÄlskaPlåt

Till Trädgårdshjältar --->

 

Datum att ha koll på: 

1 maj – Anmälan öppnar

Du kan när du vill, fram till 18 augusti, skicka in ditt bidrag eller nominera någon du känner.
TÄVLA HÄR

1 september – Dela och samla röster

Juryn presenterar de utvalda bidragen i varje kategori och du kan börja samla röster till ditt bidrag eller rösta på dina favoriter. Röstningen stänger 8 september.

14 September – Event och prisutdelning!

Mer information kommer inom kort. 

 

Årets kategorier:

Årets Surr
Ska under året ha skapat en härlig miljö för bin och insekter. Kanske har du byggt ett eget insektshotell åt våra vilda bin eller skapat ett vackert nektarparadis av blomster för fjärilar och humlor att trivas i?

TÄVLA HÄR

 

Årets Ätbara
Ska under året ha spridit både odlar- och matglädje. Kanske har man gjort eget örtsalt med torkade härligheter från balkongen eller bjudit familjen på en mustig soppa med egenodlade grönsaker från trädgårdslandet?

TÄVLA HÄR

 

Årets Busfrö
Ska under året ha fått jordad hand. Kanske genom att uppleva glädjen i att trä sina alldeles egna smultron på strån, eller att i augusti äntligen få smaka på de söta solvarma körsbärstomaterna som bara var små frön i mars.

TÄVLA HÄR

 

Årets Regnskördare
Ska under året ha skapat fina och finurliga lösningar för att samla regnvatten. Kanske leder man vattnet från stuprör till rabatt i sinnrika rännor eller så har man hittat på helt andra kreativa sätt att spara regnvatten till torra dagar.

TÄVLA HÄR

 

Årets Blomster
Ska ha lyckats skapa blomsterprakt som imponerar. Kanske med livfulla klättrande rosor i pergolan eller ett frodigt hav av liljor som får grannarna att avundas och förbipasserande att förundras.

TÄVLA HÄR

 

Årets Hoppsan
Handlar om att vi vill hylla saker som inte gått riktigt som tänkt, roliga grönsaksformer eller något annat som fått dig att fnissa! Låt oss skratta tillsammans åt alla tokigheter!

TÄVLA HÄR

 

Läs mer om tävlingen, årets jury och tidigare års vinnare här

Lycka till!