4223_ronnbarsmalfalla_web.jpg

Weibulls Feromonfälla - Rönnbärsmal

4224_plommonfalla_20200630_framsida.jpg

Weibulls Feromonfälla plommonvecklare

Weibulls Feromonfälla äppelvecklare

Utnyttja insekternas egna feromoner för att locka och fånga skadliga insekter i din trädgård. Vårt kit innehåller ett deltahus, limskivor och feromonkapslar specifika för äppelvecklare. Byt limskiva och kapsel regelbundet för optimal kontroll under hela säsongen.
129,00 kr
Tillgänglighet: I lager
SKU
4225

Att använda feromonfällor är en metod för att bekämpa skadedjur i trädgården, särskilt äppelvecklare med dom här fällorna. Dessa små skadedjur kan orsaka stora problem för dina äppelträd, men vår feromonfälla kan hjälpa dig att hålla dem under kontroll.

Varje förpackning innehåller ett deltahus, fyra limskivor och fyra feromonkapslar. Deltahuset fungerar som en fälla, medan limskivorna och feromonkapslarna lockar insekterna. Feromonkapslarna innehåller artspecifika doftämnen, i detta fall äppelvecklarhonans sexualferomon, vilket lockar hanarna och fångar dem i fällan.

Limskiva och kapsel byts med tre till fyra veckors mellanrum, vilket ger en säker kontroll under hela säsongen. Även om fångst av hanar i fällorna indikerar att det finns äppelvecklare, är det viktigt att komplettera med andra åtgärder för att effektivt bekämpa larverna, som är de som åstadkommer skadorna i äpplena.

Förutom äppelvecklare kan även Rönnbärsmal förekomma i äppelodlingar, så det är bäst att ha fällor för båda arterna. Rönnbärsmalslarverna kan göra gångar i hela fruktköttet, medan äppelvecklarlarverna mest skadar kärnhuset i äpplet.

Var noga med att följa monteringsanvisningarna på förpackningen. Observera att själva förpackningen utgör stommen i fällan. Med rätt användning kan denna feromonfälla vara ett kraftfullt verktyg för att skydda dina äppelträd mot skadliga insekter.

Mer information
Artikel nr 4225