4218_limring.png

Weibulls Limring

4225_applevecklarefalla.jpeg

Weibulls Feromonfälla äppelvecklare

Weibulls Feromonfälla - Rönnbärsmal

Weibulls Rönnbärsmalsfälla är en effektiv lösning för kontroll av Rönnbärsmal i framförallt äppelodlingar. Med artspecifika feromoner lockar den hanar för att indikera förekomsten av skadedjur. Den bidrar till en säkrare skörd och minimal skada på fruktköttet.
129,00 kr
Tillgänglighet: I lager
SKU
4223

Weibulls Rönnbärsmalsfälla är en lösning för att kontrollera och övervaka förekomsten av Rönnbärsmal (Argyrestia conjuge), ett skadedjur som ofta återfinns i äppelodlingar. Fällan använder ett artspecifikt doftämne - Rönnbärsmalshonans sexualferomon, vilket lockar hanen när honan är könsmogen och det är tid för parning.

Fällan ger en indikation på om förekomst av Rönnbärsmal, vilket är avgörande för att skydda din skörd. Det är dock viktigt att komplettera med andra åtgärder för att bekämpa larverna som orsakar skador på äpplena.

Rönnbärsmalslarver gör gångar i hela fruktköttet, vilket kan leda till betydande skador på din skörd. Att jämföra med Äppelvecklarlarver, dessa ger mer koncentrerade skador kring kärnhuset i äpplet. Komplettera gärna med Äppelvecklarfällor.

Weibulls feromonfälla hängs upp i ett träd strax efter blomningen, man bör inte hänga upp flera fällor i ett träd. Produkten inkluderar ett deltahus, fyra limskivor och fyra feromonkapslar. Observera att förpackningen är själva stommen i fällan. Limskiva och kapsel byts med tre till fyra veckors mellanrum för att säkerställa kontinuerlig kontroll av Rönnbärsmal genom hela säsongen.

Med Weibulls Rönnbärsmalsfälla kan du känna dig trygg i vetskapen att din äppelskörd är skyddad mot dessa skadliga skadedjur.

Mer information
Artikel nr 4223