Februari

Trädgårdskalendern

Weibulls - Så ny gräsmatta

Plantera om krukväxter

När ljuset återvänder är det dags att plantera om dina krukväxter och ge dem en bra start på våren i ny, näringsrik jord.

Läs mer

Dagarna blir längre och ljuset återvänder. Om det kliar i dina gröna fingrar kan du alltid stilla din längtan med förkultivering av tidiga sorter.

Weibulls - Så ny gräsmatta

Svårt för fåglarna att hitta mat

Ju längre vintern går desto svårare blir det för fåglarna att hitta mat, så fortsätt mata. Förutom den vanliga fågelmaten är till exempel ett äpple eller annan frukt välkommen föda för många fåglar.

Läs mer
Weibulls - Så ny gräsmatta

Förkultivera tidiga sorter

Sorter som chili, tomater och paprika har lång utvecklingstid och måste förkultiveras inomhus för att de ska hinna mogna och ge skörd under vår korta sommar.

Läs mer
Weibulls - Så ny gräsmatta

Odla kryddor inomhus

Kryddor går utmärkt att så inomhus, året runt, direkt i den kruka du vill ha dem. Under vintern, när dagarna är korta, kan de behöva extra belysning.

Läs mer
Weibulls - Så ny gräsmatta

Planera trädgården

I väntan på den kommande trädgårdssäsongen kan du passa på att samla inspiration och planera olika delar av trädgården.

Läs mer

Alla morgondagens blommor vilar i de frön som sås idag.

 - Kinesiskt ordspråk

Weibulls - Så ny gräsmatta

Förbered växthuset

I ett varmväxthus är det du dags att städa bort vintern, ta hand om övervintrande växter, byt ut jorden eller jordförbättra och starta upp växthuset för den kommande säsongen.

Läs mer
Weibulls - Beskära äppelträd

Vinterbeskärning

Äppel- och päronträd och andra härdiga buskar och häckväxter kan du beskära på vintern för att forma och gallra ut. Undvik att beskära blommande buskar som sätter knoppar året innan de blommar. 

Läs mer