August

Havekalender

Om jag visste att världen gick under imorgon, skulle jag ändå plantera mitt äppelträd idag.

- Martin Luther King

Njut av nyskördat från trädgården och ta tillvara på överflödet och spara lite sommar till årets vintermånader. 

Weibulls - Vallmokapslar

Så för nästa år

Tvååriga sorter som fingerborgsblomma, mariaklocka och stockrosor kan du så nu. Då hinner de komma upp och växa till sig redan nästa säsong.

Bestående blomsterprakt

Alla växter som står i urnor, lådor och andra kärl kan växa och blomma långt ut på hösten, förutsatt att de har god tillgång på växtnäring. Gödselvattna vidare för att kunna njuta av fortsatt blomsterprakt i sensommartid!

Weibulls - Bästa tiden att så gräs

Bästa tiden att så gräs

Bästa tiden att så gräs är när sommartorkan upphör och fuktigare höstväder börjar råda. 

Läs mer
Weibulls - Blomsteräng

Anlägg en egen blomsteräng

Vill du anlägga en blomsteräng är övergången mellan sommar och höst en idealisk tidpunkt. 

Läs mer
Weibulls - Så ny gräsmatta

Plantera våren

Från slutet av augusti tills tjälen kommer kan du plantera blomsterlök. Plantera tulpaner, liljor, narcisser, snödroppar och krokus för blomstrande rabatter i vår.

Läs mer

Klipp till i hallonlandet

När hallonen skördats färdigt ska alla skott som burit skörd skäras eller klippas bort vid jordytan. Av de nya skotten behåller du bara ungefär ett dussin per löpmeter. Det är viktigt att hålla hallonraden gles, för att plantorna ska hålla sig frisk. Lite kogödsel gör nytta för de skott som finns kvar!

Weibulls - Jordgubbar

Säsongsavslut i jordgubbslandet

Jordgubbssäsongen är nu förbi och det är dags att se över plantorna för nästa år. Plantera nya sorter eller använd revor för att byta ut äldre plantor. 

Läs mer
Weibulls - Så ny gräsmatta

Gallra bärbuskar

När sommarens vinbär och krusbär är plockade är det bra att gallra. Gallra så att luft och ljus kan komma in i dina buskar. Starta med att ta bort gamla och risiga grenar, glesa eventuellt mer efter behov.

Beskärning JAS

Juli, augusti och september är en perfekt tid för beskärning av träd och buskar. En del växter behöver ganska tuff behandling och andra ska bara beskäras lite grand så att ljus och luft kommer in i trädkronan. Ta reda på bästa sättet att beskära växterna i din trädgård.