41973_3D_SUB_Nordics_61500_Orchid_Nahrung_250ml_web.jpg

Substral Orkidénäring 250ml

33008.jpg

Frodas Jordboost 500g

Mallas Ullpellets, 800g

Ullpellets, tillverkad av pelleterad fårull, är en trädgårdsgödning som bidrar till en frisk och luftig jord. En ren naturprodukt med långsamverkande näring som dessutom binder fukt.
169,00 kr
Tillgänglighet: I lager
SKU
33008

Ullpellets är en trädgårdsgödning som består av enbart sönderdelad och pelleterad fårull. Pelletsen tillverkas på Gotland av ull från svenska får.

Användning:

Till urnor och krukor: Ta en näve ullpellets (ca 1 dl) till varje kruka och fördela i jorden innan du planterar växten. På friland: Ta två nävar ullpellets per m2, mylla ner minst 5 cm, gärna djupare. För växter som kräver mycket näring ge en näve till efter halva växtsäsongen.

Ull innehåller mycket kväve, nästan ingen fosfor och en del kalium (NPK 11-0.1-4.5). Näringen utsöndras sakta – efterhand som ullen bryts ner – så detta är ingen snabbverkande näring utan mer ett långsamverkande tillskott i odlingarna.

Mallas Ullpellets har också många andra goda egenskaper; främst som fuktbuffrare eftersom ullen drar åt sig fukt och bevarar den istället för att bara släppa igenom den. Pelletsen expanderar också när de blir fuktiga och hjälper därför till att hålla jorden luftig och lucker, vilket i sin tur underlättar humusbildning och bidrar till att hålla jorden frisk.

Ullen som används har inte rätt kvalitet för att förädlas, istället pressas den otvättade ullen till pellets, inget är tillsatt, inget är fråndraget. Bara ull, helt enkelt! I processen hettas ullen upp vilket dödar ev. bakterier och frön. Ullpellets är därför en ren naturprodukt och som enbart får säljas i Sverige. Dessutom av förnybar råvara (ullen växer på fåren och måste klippas varje år) och i en process där enbart fossilfri energi används genom att pressa pellets med el från vindkraft och solceller. Lokalen värms med träflis från gotländskt virke.

Vikt: 800 g