Köpvillkor

Köpvillkor på Weibulls.com

Econova Garden AB, organisationsnummer 556036-5677. Econova driver e-handelsplattformen Weibulls.com. Utförliga kontaktuppgifter och övrig information om Econova framgår på Weibulls.com (Kontakta oss här) och på Econova.se. På Weibulls.com kan du handla varor från både varumärket Weibulls samt flera andra varumärken inom "Weibulls med vänner".

Adress: Jursla Industriområde, Box 90 SE-616 21 ÅBY
Kundtjänst epost: [email protected]
Telefon: 011 - 36 81 50
www.weibulls.com

 

1. Bekräftelse

Genom att godkänna dessa köpvillkor och din beställning uppstår ett bindande avtal. Vid mottagen beställning skickas en bekräftelse till den i beställningen angivna e-postadressen med all information om beställningen, avsändare är [email protected]. Econova reserverar sig från att fullfölja leverans i de fall då lagersaldot varit felaktigt vid tidpunkten för kundens beställning. Kan inte Econova leverera enligt bekräftelse kommer kund kontaktas via e-post eller telefon angående detta, i den utsträckning som är tillåten enligt gällande konsumenträttslagstiftning.

 

2. Priser och orderbelopp

Samtliga priser på Weibulls.com anges inklusive moms men exklusive frakt samt eventuell fakturaavgift. Produkter som säljs på pall (Helpalls-produkter) har grundkostnaden för frakten inkluderat i priset, dock kan det tillkomma extra fraktkostnader beronde på postnummer. Econova reserverar sig för eventuella pris- och tryckfel. Vid uppenbart felaktigt prissatta produkter förbehåller sig Econova rätten att avbryta beställningen, i den utsträckning som är tillåten enligt gällande konsumenträttslagstiftning.

 

3. Betalningsalternativ

Genom Klarna betaltjänst erbjuder vi betalning med faktura, delbetalning, betalning med kort och direktbetalning. Du kan läsa mer om Klarnas fullständiga villkor här.
Försäljning på Weibulls.com sker endast till privatpersoner. Företag som vill handla mot faktura hänvisar vi att ta kontakt med [email protected]

 

 • Kortbetalning

  Tillåtna kort för betalning är VISA och Mastercard. Vid betalning med kort anges kortnummer, kortets giltighetstid samt CVC-koden. Kortnummer lagras inte av Econova efter genomförd transaktion. Det totala beloppet för ordern reserveras direkt på ditt konto men dras först vid leverans av ordern, dock senast efter 3 dagar.

 • Swish

  Med Swish betalar du enkelt och snabbt med din mobiltelefon. Ladda ned Swish-appen och följ instruktionerna i kassan när du ska betala.

 • Presentkort

  En order kan hel- eller delbetalas med presentkort. För att nyttja ett presentkort fyll i presentkortsrutan i kassan med presentkortskoden. Max 1 presentkort per beställning kan nyttjas.

 

4. Frakt och leverans

 

 • PostNord: 

  • Brev Klass1 - direkt till din brevlåda 
  • Skrymmande Brev - hämtas ut på ditt närmaste utlämningsställe 

  • Paket till utlämningsställe (PostNord My Pack Collect) - hämtas ut på ditt närmaste utlämningsställe, eller eget val av utlämningsställe 

  • Paket hemleverans (PostNord My Pack Home)

  Leveranstid är normalt 2-5 vardagar. 

  Vi levererar fraktfritt till utlämningsställe inom Sverige för order med sammanlagt varuvärde överstigande 500 kr och en totalvikt på max 18kg. Därefter krävs hemleverans och det tillkommer avgift beroende på vikt och volym. För order med varuvärde mindre än 500 kr tar vi ut en avgift beroende på vikt och volym. Exakt uppgift om frakt- & emballageavgiftens storlek lämnas i kassan. 

  Vid retur eller byte betalar köparen returfrakten. Frakt till andra marknader utanför Sverige debiteras med verklig fraktkostnad.

 • Villkor för frakt av helpall och halvpall 

  • Leverans sker till tomtgräns eller så nära som möjligt beroende på framkomlighet av Onroad och dess underleverantörer. Hårdgjort eller asfalterat underlag är en förutsättning för att kunna lasta av godset. 

  Leveranstiden är 2-5 vardagar och du blir aviserad per telefon minst en arbetsdag innan beräknad leverans. 

  Produkter som säljs direkt på pall har grundfraktpriset inkluderat i totalsumman som visas per produktsida. Det kan tillkomma frakttillägg beroende på vilket postnummer/adress hel/halvpallen ska skickas till. 

 • Leveransstatus

  För att se status på din leverans kan du spåra kollit via länken i den e-post du mottager när din beställning lämnar oss. Gäller ej vid Brev Klass1.

 • Försenad leverans - Hävning av köp

  Kan inte Econova leverera beställda produkter från Weibulls.com inom ovan angiven leveranstid har du rätt att häva köpet. Vid försenad leverans kan ny föreslagen leveranstid erbjudas, godkänner du inte den nya tiden har du rätt att häva köpet.

 • Kontakt och leveransuppgifter

  Ansvaret att kontrollera att angivna kontaktuppgifter (telefonnummer, epostadress) samt  leveransadress för din beställning är korrekt ligger på dig som kund/beställare. Eventuella kostnader beroende på felaktiga uppgifter angivna av dig som beställare vidaredebiteras direkt mot verklig kostnad. 

5. Retur av beställning

 • Ångerrätt

  Econova tillämpar 14 dagars lagstadgad ångerrätt vid köp på Weibulls.com. Kostnad för returporto beror helt på vilken speditör du valt för leverans av din beställning, men den står du som kund för. Du har rätt att utan kostnad öppna förpackningen och kontrollera att produkten fungerar (Gäller ej fröförpackningar). Du har inte rätt att tillämpa ångerrätt på förädlade produkter. Du som konsument är däremot ansvarig för en eventuell värdeminskning av produkterna, inklusive originalförpackning, som beror på en hantering utöver vad som krävs för att kunna fastställa produktens art, egenskaper och funktion. Vid åberopande av ångerrätten sker återbetalning till samma betalsätt som valts vid orderläggningstillfället. Du som konsument har rätt till en återbetalning inom 14 vardagar från det att vi mottagit paketet.

  Konsumentköplagen gäller inte om du som köpare är näringsidkare.

 • Retur

  För beställning med produkter från Econova lagda på Weibulls.com erbjuder vi olika returalternativ beroende på produkter i ordern.  

  Produkten ska vara oanvänd i dess originalkartong samt med alla etiketter kvar. Vi ber dig emballera din försändelse väl. Det är inte tillåtet att tejpa eller klistra på produktens originalkartong. Vi rekommenderar att emballera returen med t.ex. en plastpåse.

  Kostnad för retur beror på val av fraktsätt. Vid återbetalning dras kostnaden för returen av från det belopp som återbetalas. Vi hanterar din retur och gör en återbetalning inom 14 vardagar från det att din retur nått vårt lager. Återbetalning sker alltid till samma betalsätt som använts i din beställning.

  Vi rekommenderar alltid att ta dig som konsument att ta kontakt med kundservice (Se punkt 12. Kontakt) för att inleda ett ärende av ångerrätten, detta för att det ska bli så smidigt som möjligt för dig som konsument. Om du hellre önskar skriva ut vår returblankett eller konsumentverkets ångerblankett och skicka blanketten till oss tillsammans med de/den returnerade produkten/-erna så hittar du båda här nedan:

  Vår returblankett
  Konsumentverkets ångerblankett. 

6. Återbetalning

Vid retur till vårt lager sker alltid återbetalningen till samma betalsätt som använts vid beställningstillfället. Du som har betalt din faktura men ändå ångrat ditt köp har ett tillgodohavande hos Klarna som i sin tur betalas ut automatiskt inom 10 arbetsdagar från returtillfället. Om du ångrat ditt köp innan fakturans förfallodatum kommer istället en justering av din faktura att göras. Vid en delkreditering skickas det en ny faktura till dig. För frågor gällande denna hantering kontakta Klarna direkt här

7. Reklamation

Du som konsument har 3 års reklamationsrätt. Är produkten skadad eller trasig gör du en reklamationsförfrågan inom skälig tid, dock senast inom två månader från att felet upptäckts. Kontakta alltid kundservice först om du vill reklamera en vara, innan du returnerar den. Giltigt köpebevis/kvitto ska bifogas med reklamerad vara. 

Vi lämnar 2 års garanti på alla odlingstillbehör som innehåller elektronik. Garantin gäller inte fel som uppkommit genom att varor inte skötts eller brukats i enlighet med bruksanvisningen, utsatts för onormalt brukande eller vanvård, utsatts för elektriska överspänningar från t.ex. åska eller byggts om eller ändrats. 

Vid godkänd reklamation står vi för returfrakt och transportrisk, beroende på felets art, reparerar vi eller byter varan, alternativt erbjuder tillgodohavande. I tredje hand erhålls ekonomisk ersättning, vilken inte kan överstiga varans försäljningsvärde. Förlust i näringsverksamhet eller annan indirekt skada ersätts inte. Vid eventuell tvist följer vi alltid ARNs (Allmänna Reklamationsnämnden) beslut. 
 
En eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR). 
 
ARN: https://www.arn.se/ 
Allmänna Reklamationsnämnden 
Box 174 
101 23 Stockholm 
 
EU ODR: https://ec.europa.eu/odr 

Konsumentköplagen gäller inte om du som köpare är näringsidkare.

8. Transportskada 

Vid eventuella transportskador kontakta kundservice för att påbörja ett reklamationsärende, samma förfarande gäller på transportskador som punkt 7.

9. Ej uthämtad beställning

Ej uthämtad beställning, oavsett leveranssätt, skickas tillbaka till vårt lager efter 7 dagar och en automatisk återbetalning görs till det i beställningen valda betalsättet. Alla paket som inte hämtas ut och går i retur till vårt lager debiterar vi dig som beställare 149 kr för returfrakt och faktisk hanteringskostnad.

10. Erbjudandens giltighet

Erbjudanden på Weibulls.com gäller alltid så långt lagret räcker om inte annat anges.

11. Personuppgifter

Din integritet är viktig för oss och därför behandlar Econova Garden AB dina personuppgifter med försiktighet och i enlighet med gällande personuppgiftlagstiftning. Du har rätt att få information och begära rättelser av felaktiga personuppgifter samt att få personuppgifterna raderade. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy på hemsidan.

12. Kontakt 

Kontakta vår Kundservice via e-post [email protected] eller telefon +46 11 368150. Våra telefontider är kl. 14.00-16.00 helgfria vardagar. Du hittar även svar på våra vanligaste frågor här.

13. Tvist

Econova Garden AB följer Allmänna reklamationsnämnden (ARN) och European Commission Online Dispute Resolutions (ODR) rekommendationer vid eventuell tvist.

14. Force Majure 

Econova Garden AB fritar sig från skyldigheten att fullfölja sin del av avtalet och från skyldighet att erlägga skadestånd om Econovas åtaganden inte alls eller endast till onormalt hög kostnad kan fullgöras på grund av krig, upplopp, blockad, eldsvåda, explosion, eller ingrepp av offentlig myndighet som Econova heller inte kunnat förutse. Econova Garden AB är inte ansvarig för skada som beror på lagbud, myndighetsåtgärd, krigshändelse, strejk, blockad, bojkott och lockout gäller även om Econova Garden AB är föremål för eller själv vidtar sådan konfliktåtgärd. Econova Garden AB är inte heller skyldigt att i andra fall ersätta skada som uppkommer om Econova Garden AB varit normalt aktsamt. Econova Garden AB ansvarar inte i något fall för direkt skada.