Välj rätt gräs för din gräsmatta

Gräs från svenska bönder

Är du ute efter en gräsmatta som tål hårda tag? Eller brottas du med utmaningar, som skuggiga partier, torka eller fukt i din trädgård? Välj ett gräsfrö som passar dina förutsättningar och så ett gräs som skapar den bästa gräsmattan i just din trädgård.

Weibulls gräsfröblandningar med kvalitetsfrö från svenska bönder är framtagna för att tåla vårt nordiska klimat. Varje fröblandning innehåller minst två olika grässorter för att uppnå önskade egenskaper.

Så väljer du rätt gräs

Det är framför allt tre saker du bör fundera på när det är dags att anlägga en ny gräsmatta.

  1. Vad ska du använda gräsmattan till, hur slitagetålig behöver den vara?
  2. Vilka förutsättningar har du? I vilket läge ska din gräsmatta ta plats (slänt, skugga, sol) och hur ser klimatet ut där (torrt, fuktigt) ska din gräsmatta ta plats?
  3. Hur mycket tid vill du lägga på klippning och skötsel?

Nedan finns information om Weibulls samtliga gräsfröblandningar, hittar du någon eller några som passar där du ska så gräs? Pictogrammen hjälper dig snabbt att se blandningarnas olika fördelar.

Gräsfrö Extra Green

Passar dig med höga krav

Gräsfröblandningen innehåller gräsarterna rödsvingel och ängsgröe som tillsammans ger en tät och exklusiv gräsmatta som tål det mesta. Blandningen växer långsamt vilket ger ett glesare klippintervall och passar därför särskilt bra till dig som vill lägga mindre tid på gräsklippning, eller dig med robotgräsklippare då färre klippningar förlänger robotens livslängd. Gräsfröblandningen står också mycket bra emot kyla och är extra vinterhärdig.

Läs mer och köp Gräs Extra Green 

Gräsfrö Villa Classic

Vår mest populära gräsfröblandning

Gräsfröblandningen innehåller gräsarterna rödsvingel, engelskt rajgräs och ängsgröe som ger en fröblandning som ger en robust och slitstark gräsmatta som etablerar sig mycket snabbt. Så en av Sveriges mest populära gräsfröblandningar och anlägg en gräsmatta som växer tätt och ger ett mjukt underlag. Klippintervallen är tätare än Extra Green då den här blandningen av gräsfrö växer fortare.

Läs mer och köp Gräs Villa Classic

Gräs Skugga

Perfekt för skuggiga lägen

Gräsblandningen innehåller gräsarterna rödsvingel, hårdsvingel och kärrgröe som skapar en gräsfröblandning direkt avsedd för skuggiga ytor, till exempel under trädgårdens fruktträd. Har relativt god slitagetolerans samt god övervintringsförmåga. Sorten ger färre klippningar.

Kombinera gräsfrö Skugga med Weibulls övriga grässorter för att komplettera din grässådd med högre skuggtålighet där det behövs. Gräsfröblandningen Fritidshus klarar skuggiga partier bra på egen hand.

Läs mer och köp Gräs Skugga

Gräs Fritidshus

För naturtomten

Gräsfröblandningen innehåller gräsarterna rödsvingel, hårdsvingel och rödven som ger en gräsmatta med låga näringskrav och hög torktolerans. Klarar skuggiga lägen relativt bra och växer också bra i slänt. Växer lite på höjden och kräver färre klippningar. Perfekt gräsfröblandning för gräsmattan på landet som står sig i alla väder och kanske inte får lika mycket tillsyn som en paradmatta i villaträdgården.

Läs mer och köp Gräs Fritidshus

Gräs Nordic Green

Extra vinterhärdig

Gräsfrö Nordic Green innehåller gräsarterna rödsvingel, ängsgröe och rödven som tillsammans skapar en exklusiv blandning som ger en tät och grön gräsmatta. Gräsfröblandningen har mycket god slitstyrka och är extra vinterhärdig. Passar i områden där risken för vinterskador är stor. 

Läs mer och köp Gräs Nordic Green

Gräsfrö Renovera

Allt i ett - gräsfrö och gräsgödsel

Gräsfröblandningen innehåller gräsarterna rödsvingel och engelskt rajgräs som bildar en renoveringssats för trötta och skadade gräsmattor. Innehåller snabbgroende kvalitetsfrö.

Läs mer och köp Gräsfrö Renovera

 

Se hela vårt sortiment för gräsfrö

Författare: Marcus Åberg
Senast uppdaterad: Februari 27, 2020