Weibulls Jungfrun i det gröna Vit Nigella Albion black pod

Weibulls Jungfrun i det gröna Vit Nigella Albion black pod

Weibulls Vallmo, pion black peony

Weibulls Vallmo, pion black peony

Weibulls Vallmo,jätte orient röd Papaver orientale L

Papaver orientale L

Jättevallmo är en av de mest populära perennerna i våra trädgårdar. Bjuder på fantastisk blomning i försommartid. Passar för solintensiva lägen och klarar torka bra efter etablering. 

 

26,90 kr
Tillgänglighet: I lager
SKU
7025

Jättevallmo är en av de mest populära perennerna i våra trädgårdar. Bjuder på fantastisk blomning i försommartid. Passar för solintensiva lägen och klarar torka bra efter etablering. Får fina fröställningar efter blomningen.

Förodling: Så glest och ytligt på fuktad såjord. Omplantera till en per kruka när plantorna vuxit till sig. Plantera ut på växtplatsen på försommaren efter omskolning. Förodling kan också göras utomhus i skyddat läge och då flyttas den lilla plantan till rätt plats vid omplanteringen.

Direktsådd: Enklaste sättet att så vallmo är med direktsådd. Så direkt på växtplatsen på fuktig jord i april till juni. Håll jorden fuktig tills fröna grott.

Vallmo är flerårig och självsår sig gärna där den trivs. Bladen vissnar ner efter blomningen vilket gör att den gärna får växa med annat som fyller ut i högsommartid.

Mer information
Artikel nr 7025
Såperiod Marts-Maj
Blomningstid Maj-Juni
Växtsätt Fristående
Höjd 90 cm
Växtavstånd 30 cm
Planteringsdjup Täck ej fröna
Vetenskapligt namn Papaver orientale L
Räcker till

Ca. 400 planter.

Färg Orangeröd