Weibulls Tomat, Roma VF

Weibulls Tomat, Roma VF

Weibulls Tomat Harzfeuer f1

Weibulls Tomat Harzfeuer f1

Weibulls Tomat, Noire de Crimée

Solanum lycopersicum

Tomat med härlig färg och stora, söta och smakrika frukter. Tomaterna är till en början svartgröna och övergår till rött när de mognar. Produktiv sort med riklig fruktbildning.

Passar för odling utomhus i skyddat, soligt läge eller inomhus. Alternativt i växthus. Behöver stöd för att ge bästa odlingsresultat.

49,90 kr
Tillgänglighet: I lager
SKU
8608

Tomat med härlig färg och matiga, söta och smakrika frukter. Tomaterna är till en början svartgröna och övergår till rött när de mognar. Produktiv sort med riklig fruktbildning.

Passar för odling utomhus i skyddat, soligt läge eller inomhus, alternativt i växthus. Behöver stöd och uppbindning för bästa odlingsresultat.

Odling: Förkultivera inomhus i såjord i feb-april. Gror efter 7-10 dagar beroende på temperatur. Ca 18 grader gronings- och odlingstemperatur rekommenderas.

Placera ut på växtplatsen när dygnstemperaturen konstant är över 8 grader eller odla vidare i växthus.

Tid från sådd till skörd är ca 80 dagar.

Frukterna är rika på A- och C-vitamin, kalium, folat och lycopener. 

Bind upp plantorna efter hand och plocka bort sidoskotten i bladvecken. Ruska lätt på blomklasen för gynnad fruktsättning. Behöver mycket ljus, vatten och näring.

Vid ca 7 frukter per klase kan man med fördel klippa av resterande frukter och blommor på samma klase. Då blir de utvalda frukterna större.

Mer information
Artikel nr 8608
Växtsätt Fristående
Höjd 200 cm
Växtavstånd 40 cm
Planteringsdjup 1 cm
Vetenskapligt namn Solanum lycopersicum
Periodskörd Juli-Sep
Räcker till

Ca. 12 planter.