Detta är ledorden som följt familjen Andersson genom hela projektet med att anlägga en ny gräsmatta.

Weibulls - Sveriges grannaste gräsmatta

Gräsmattan har vuxit och blivit grön med hjälp av vatten från ovan och sedan värmen kom med hjälp av vattenspridaren. Trots familjens underhåll av gräsmattan har den bitvis fått gråa fläckar. Weibulls gräsexpert Bengt Hansson kallades in för att inspektera gräsmattan och han kunde konstatera att jordmånen var lite olika. På vissa ställen var halten grus/sand högre än på andra där lerinblandningen var mer framträdande. Därför har gräset haft en ojämn tillväxt men ytan kommer jämnas ut med tiden.

Familjens dagbok

Första veckan fick vi hjälp med vatten ovanifrån, men inte så mycket värme. Det blev sakta grönare och grönare i trädgården. Därefter har det varit tre veckor med mycket värme, men inget vatten ovanifrån, så istället har vattenspridaren fått gå för högtryck.

Resultatet just nu är att gräsmattan bitvis är alldeles grön, medan den bitvis har gråa fläckar. Vi ringde därför Bengt Hansson, Weibull för konsultation. Han kom hit och inspekterade och konstaterade att jordmånen var lite olika och att gräset därför nått olika långt. 

Weibulls - Sveriges grannaste gräsmatta

Nåväl, vattenspridaren har som sagt fått gå minst en gång om dagen runt hela gräsmattan, vilket fått till följd att gräset sakta men säkert börjat gro nästan överallt.

Efter kontakt med Bengt bestämde vi att det nu skulle gå klippa gräset för första gången och sedan så i gödning för att få mer fart på det hela. Eftersom det ännu så länge är ganska spätt gräs, fick den gamla gräsklipparen göra en av sina sista insatser, innan det är dags att installera och köra igång med robotgräsklipparen. Den står i förrådet redo att köra igång.

Vi hörs 
Eva&Kenneth