Även årets blommor är lätta att locka fram till skön blomsterprakt, inte minst rosenskära 'Cupcake mix' och Zinnia 'Sahara Salmon Rose'. Bland de ätbara sorterna finns habaneromix, stångbrytbönan 'Neckarkönigin' och hängande körsbärstomaten 'Micro Cherry', väl värda ett förtroende!
 

Skörda bästa vegomaten

'Yin Yang*
Spritböna, 'Yin Yang'

Ekologiska stångbrytbönan ’Neckarkönigin’ är högväxande (200 cm) och ger härligt mjälla baljor och riklig skörd. Odlas med fördel på solig växtplats runt stör eller spaljé. Körsbärstomat ’Micro Cherry’ växer bäst hängande i amplar, stora balkonglådor eller höga krukor. Tacksam och imponerande sort som myllrar av små tomater med ljuvligt söt smak. 

Spritbönan ’Yin Yang’ får 15 cm gröna baljor som antingen kan skördas späda som brytböna eller mogna för att spritas och torkas som kokbönor. De torkade bönorna kan också användas till dekoration. Sockerärt ’Golden Sweet’ har citrongula baljor som ska skördas tidigt när de är späda. Ät dem hela i sallader eller ge din wokrätt fin färgsättning! Malabarspenat ’Ornamental Red’ är en egensinnig bladgrönsak med slingrande, mörkröda stjälkar och stora blad. Går utmärkt att äta späda, men även som förvälld och djupfryst. Prova gärna att odla Malabarspenaten inomhus året om!

 

Mix är kul!

habanero
Habanero colormix

Mixade sorter är både trendiga och roliga att odla. Bland Weibulls nyheter finns det två, en het och en stickig! Färglada habaneromixen blandar olika heta sorter med en scovillegrad på omkring 300 000 på den 600 000 gradiga skalan. Redan 5 000 scovillegrader innebär att frukterna ska hanteras försiktigt! Försiktighet är även på sin plats för kaktusmixen som innehåller frö till kaktusar med olikartade växtsätt. Att följa deras uppväxt i en stadig kruka är ett rent nöje!

 

Formstark blomrabatt

Rosenskära ’Cupcake mix’ har blommor i toner från vitt till rosa. Namnet syftar så klart på de uppseendeväckande muffinsformade blommorna. Fin både i rabatt och som snittblomma i vas. Zinnia ’Sahara Salmon Rose’ har vackert rödrosa dahlialiknande blommor som pryder rabatten på egen hand eller i sällskap med andra sorter. Ett dragerat frö borgar för en hög grobarhet. Testa gärna att odla den i kruka! Även praktvädd ’Snow Maiden’ är en prydnad med sitt förgrenade växtsätt och vackra snövita blombollar på höga stadiga stjälkar. Förläng blomningstiden genom att rensa bort det som har blommat över. Jungfrun i det gröna ’Albion black pod’ är en blomma att trivas med länge. Utomhus växer den med sirliga vita blommor som bildar vackra fröställningar i purpursvart. Såväl blomma som frökapsel går utmärkt att torka – ta med in och dekorera!