Rectangle 3 Created with Sketch.

Vilken sommar!

Vilken sommar vi har haft. Varmt, skönt och massor av sol. För en gångs skull känns det som om nästan alla i Sverige har haft lika fint väder. Och det bästa av allt (peppar, peppar), sommaren verkar aldrig vilja ta slut.

Vilken sommar!

Sommar och Hasselbacken var perfekt. Nu stundar en ny säsong. I pallkragarna har det växt på bra över sommaren. Rödbetorna är färdiga för skörd nu. Det finns ju få saker som slår nykokta rödbetor med massor av smör och lite salt. Mmm… Det finns inget trendigare just nu än egenodlad och hemlagad. Allt det här med handens närvaro är så himla trendigt. Det enda jag behöver just nu är ett bra recept…

Weibulls - Stefan Nilsson, Trendexpert
Weibulls - Stefan Nilsson, Trendexpert

Gräsmattan växer fortfarande så det knakar hos oss. Nästan överallt. Vi lär oss så himla mycket hela tiden. Ett tag trodde vi att vi hade världens snyggaste och bästa gräsmatta tills vi klippte stråna lite kortare och upptäckte att mossan minsann vad kvar. Vad sjutton!!! Men det är ju så. Det tar tid. Vi kör ett nytt varv med näring, gräsfrån och ”stoppa mossa”. Jag hoppas att hösten bjuder på många härliga helger där jag kan få trampa runt i mattan barfota.

Och det blommar massor. Rudbeckian är otroligt vacker, liksom alla kärleksört. Roligaste blomman från sommaren var annars den nya bekantskapen pionvallmo. Höga fina ljusgröna stjälkar och gigantiska vallmoliknande blommor i massor av färger. En galen färgklick i rabatten, nästan som en konstinstallation. Annars är robusta knallorange ringblommor och väldoftande skira luktärter mina favoriter, dem vill jag alltid ha i min trädgård! Vi unnar oss lyxen att ta med buketter hem till stan när vi packar ihop varje söndagseftermiddag. Det piggar upp köksbordet vilken småtrist onsdagsmorgon som helst.

Förra helgen kastade jag ett öga på fågelmatarna som vi stuvat in längst in i redskapsboden. Snart är det dags att ta fram dem igen och göra vinterns goda gärning för små och stora fåglar (och hungriga ekorrar). I vintras var det så mycket snö att vi nästan hade det svårt att ta oss runt på tomten för att fylla på Jag hoppas på aaaaningen mindre snö i år även om vi hunnit skaffa både en rejäl snöskyffel och en praktisk fotskrapa.

Men nu är det perfekt för gräsfrön så vi gör ett sista ryck helgerna som kommer och reparerar där det behövs och förbereder hela gräsmattan för vintern. Den där vintern som känns så himla skönt avlägsen just nu.

Stefan Nilsson - Trendexpert

Stefan Nilsson
Trendexpert

Rectangle 3 Created with Sketch.