Tazetter är en vacker och enkel växt att driva i din trädgård eller i en kruka inomhus. Dessa vackra blommor är en del av familjen Amaryllis och har blivit allt mer populära på grund av sin enkla skötsel och den snabba blomningen man ofta får när man ställer den på en varm plats.

Välj rätt jord

Vid plantering är det viktigt att välja rätt jordtyp. Tazetter kan planteras i vanlig planteringsjord, men det är vanligare att de placeras i en kruka med grus. En mörkare sten kan användas för att skapa en fin kontrast till de vita rötterna. Löken ska sättas i jorden så att hälften är ovan jord, eftersom en lök som står för djupt i fuktig jord kan ruttna.

Sparsam vattning

Vattningen bör vara sparsam men regelbunden, och aldrig direkt på löken. Du behöver inte lägga till någon växtnäring eftersom den näring som krävs för att tazetten ska blomma finns redan i löken. Placera den ljust och svalt. Om du planterar i grus, bör du vattna så att vattnet når rötterna, men inte högre än så.

Giftig vid förtäring

Tazetter är en vacker tillskott till din trädgård eller hem, men det är viktigt att komma ihåg att blomman är giftig vid förtäring. Så, se till att hålla den utom räckhåll för barn och husdjur för att undvika olyckor.

Sammantaget är Tazetter en lättodlad växt som är enkel att driva och ger en vacker blomning. De är en bra lösning för den som vill ha en vacker blomning i sin trädgård eller hem, men det är viktigt att ta hänsyn till deras giftiga egenskaper.

Tazetter

  1. Sätt löken i planteringsjord eller till exempel grus.
  2. Placera hälften av löken ovanför jordytan.
  3. Vattna sparsamt och regelbundet.
  •