Rectangle 3 Created with Sketch.

Största solrosen

Vem får störst solrosor? Du eller Markoolio? En sak är i alla fall säkert, de kommer bli jättestora!

Största solrosen

Solrosen är en blomma som verkligen gillar sol, så mycket att den alltid vänder sig mot solen. Därför ska du plantera dem på en plats där den får så mycket sol som möjligt.

Det är bra att så fröna nära en vägg eller ett plank eftersom det här är stora solrosor som kan behöva lite hjälp att hålla sig uppe.

Peta ner fröet i jorden med tummen så långt att hela tumnageln försvinner i jorden. Ett frö är inte så stort, men det vill vi förstås att våra solrosor ska bli. Därför ska du inte så fröna för nära varandra, de behöver ett mellanrum på nästan fem centimeter. Det är nog lika långt som din egen tumme så använd den för att mäta avståndet mellan fröna.

Se till att fröna är helt täckta av jord och vattna sedan försiktigt. Vattna ofta så att jorden alltid är lite blöt. När de vuxit upp kan du börja med växtnäring i vattnet så växer solrosorna extra mycket, men säg inget till Markoolio för då blir kanske hans solrosor högst. Ett annat sätt att få solrosen att bli så stor som möjligt är att först så dem i krukor inomhus och flytta ut dem i trädgården när det är lite varmare ute.

Om du låter dina solrosor stå kvar i rabatten när det blir höst och blommorna vissnar kommer det säkert en massa fåglar som gillar att äta solrosor.

Weibulls <3 BRIS - Markoolios jättestora solrosor

Rectangle 3 Created with Sketch.