Rectangle 3 Created with Sketch.

Stödså din gräsmatta!

Vill du ha en grön, tät och fin gräsmatta? Genom att stödså gräsmattan varje år håller den sig tätt och risken att ogräs och mossa etablerar sig minskar. Du kan enkelt göra det själv!

Stödså din gräsmatta!

Vill du ha en fin, grön och tät gräsmatta? Genom att stödså gräsmattan varje år håller den sig tät och risken att ogräs och mossa etablerar sig minskar. Enkelt att göra själv, men roligt att göra tillsammans.

Läs alltid anvisningarna på förpackningen innan du börjar. Börja med att klippa gräsmattan och kratta sedan bort allt överflödigt gräs. Har du en ojämn gräsmatta ska du tillföra gräsmattedress. Dressen jämnar ut håligheter och ger gräsfröerna en bättre kontakt med jordytan. Dressen mjukar även upp hårda gräsmattor, eftersom den innehåller både sand och mull, vilket gynnar gräsets tillväxt. Fördela ut resten av dressen i små högar på ytan du tänkt att stödså. Kratta ut dressen så att den sjunker ner mellan grässtråna.

En gräsfröblandning består av många olika slags fröer som kan ha skiktas sig i förpackningen. Häll därför över fröerna i en hink och blanda runt ordentligt, innan du fördelar gräsfröerna jämnt över ytan. Strö ut det för hand eller använd en spridare. Se till att du strör ut gräsfröerna i två olika riktningar för bästa resultat. Milla försiktigt ner gräsfröerna med en kratta eller en lövräfsa. Platta sedan till sådden så att gräsfröerna får kontakt med jorden, det kan du göra med krattan eller genom att trampa försiktigt. När du är klar kan du vattna, lite men ofta tills gräset kommit upp. Det är viktigt att sådden inte torkar ut.

Använd handskar när du jobbar eller tvätta händerna när du är klar.

Rectangle 3 Created with Sketch.