Snödroppar är en av de mest väntade vårtecknen när vintermörkret fortfarande härskar. Med sin långa historia och många olika benämningar har snödroppen blivit en älskad växt för många. Dess latinska namn, Nivalis, betyder ”Växer vid snö”, och det beskriver precis vad dessa blommor gör – de växer upp ur snön och sprider sitt vackra ljus i en annars mörk tid. Snödroppar hör till amaryllissläktet och de är lätta att odla och kräver inte mycket underhåll eller näring.

 

Plantera snödroppar

Plantering av snödroppar är en enkel process. Det är bäst att plantera dem på en skuggig plats, till exempel under träd och buskar. Om du låter lökarna stanna i jorden blir de bara starkare och rikligare varje år. Efter ett antal år kan det bli trångt i rabatten, och då är det dags att dela lökarna och plantera om dem på en annan plats. När blomningen är över och bladen fortfarande är gröna är det lämpligt att gräva upp lökarna och dela dem med händerna.

Galanthus nivalis

En av de mest vanliga snödropparnas arter är Galanthus nivalis, som härstammar från Balkan och det östra Medelhavet. Denna växt planteras på hösten och blommar tidigt på våren. Galanthus nivalis är en mycket vacker snödroppe som definitivt kommer att tillföra liv och färg till din trädgård.

Giftig att äta

Det är viktigt att notera att snödroppar är giftiga vid förtäring och kan orsaka kräkningar. Trots det är snödroppar en säker och underbar tillägg till din trädgård eller balkong. Så när vintermörkret fortfarande råder, tänk på att plantera snödroppar och vänta på vårens första ljusa tecken.

 

Olika sorters snödroppar

Det finns många olika sorters snödroppar, och när du väl börjar titta lite närmare kan det bli svårt att välja en enda favorit.

 

Prova gärna Weibulls produkter!