Rectangle 3 Created with Sketch.

Ska bara?

...eller om konsten att njuta

Ska bara?

Så kom den då till sist, sommaren!

Weibulls - Stefan Nilsson, trendexpert

Allt vi förodlat hemma i köksfönstret (och i vardagsrumsfönstret och i sovrumsfönstret och på balkongen och…) är utplanterat i krukor och pallkragar och växer så man nästan ser det från en dag till nästa. Det finns massor av persilja, zucchini, koriander och tomatillo. Och blommorna hemifrån blandar sig fint med de perenner som redan fanns sen tidigare och nu börjar komma upp en efter en.

Gräsmattan är ett kapitel för sig.

Det finns ungefär 9 000 olika sorters gräs. Jag vet inte hur många av de som finns i min gräsmatta men det finns en hel del gräs – och ogräs. Förra året, när vi skaffade Hasselbacken grävde vi upp halva tomten för att dra vatten, ta ner träd och bara bygga lite nya saker på tomten. Stackars gräsmatta. Men den återhämtade sig. I år ska vi inte riva upp något utan bara vårda. Egentligen har jag inget jättebehov av att ha grannskapets grönaste gräsmatta. Egentligen… Men jag är där och pillar och funderar. Jag älskar den gröna gräsmattan. Älskar att gå på den, spela krocket och kanske sitta och njuta i solen en stund. Och klippa den så klart. Många gånger…

Fördelen med en blandad gräsmatta är också att vi får pröva på hela spektrat av gräsmatteskötsel. Ett par vändor med min nya favorit från Weibulls ”Stoppar mossa” fick mossan att förtvina helt och mest likna torkade alger efter en höststorm. På det krattade vi ut ett nytt lager fin näringsrik jord och där myllade vi ner nya gräsfrön. Man ser redan hur det kommer upp ljusgröna strån överallt

Och det finns något uråldrigt i att få stoppa mina storstadsfötter i det mjuka gräset. Hela kroppen slappnar av. Och jag älskar att bara sitta i eftermiddagssolen med en kall öl och bara smårensa bland maskrosor, gråbo och groblad.

Men det är väl just det som är äkta njutning, att få bestämma alldeles själv om man vill ligga i hängmattan en stund eller om man vill klippa gräsmattan.

Stefan Nilsson - Trendexpert

Stefan Nilsson
Trendexpert

Rectangle 3 Created with Sketch.