Rectangle 3 Created with Sketch.

Planera entrén

Du har bara en chans att göra ett första intryck.

Planera entrén

Ofta lägger vi all energi på trädgården bakom huset. Vilket är fullt förståligt då det är där vi spenderar mest tid. Men en välkomnande entré känns bra att komma hem till, den säger något om de som bor där och det är det sista vi ser på vägen ut. Så visst är det värt att lägga lite tid här också?

Weibulls - Plantering vid entrén

Oavsett vilken stil du har på ditt hem och din trädgård finns det några grundläggande tankar som kan hjälpa dig att forma din entré.

Vägen fram

En anlagd gång ger en välkomnande känsla genom att leda besökarens öga direkt till ingången. Valet av material ger självklart olika intryck, till exempel det hemtrevliga knastret när du går på en grusad gång. En slingrande gång eller i alla fall med en lätt kurva ger ett mjukare intryck än en helt rak gång.

Insynsskydd

Ett insynsskydd behöver inte ge en avgränsande känsla. Häckar av olika slag ger ett mjukt intryck, en formklippt blir stilrent jämfört med en friväxande som gör att framsidan känns lummig. Även ett plank eller staket kan lättas upp med hjälp av växter. En lägre grind kan bryta av och skapa en välkomnande öppning.

Weibulls - Planera entrén

Dekorera

Att dekorera i trädgården kan vara ett sätt att få en mer personlig prägel. Blomkrukor, statyer, stenar, inslag med vatten eller belysning är några exempel. Oavsett vad du väljer minskar du risken för ett rörigt intryck om du samlar dina dekorationer i till exempel en grupp eller rad. Även om du inte spenderar tid på framsidan kan en stol eller bänk fungera som ett både dekorativt och välkomnande element.

Inkludera och dölj

Det finns vissa praktiska delar vi entrén som inte alltid bidrar till trivselkänslan som parkeringsplatsen, soptunnan med mera. Använd dig av växter, staket, belysning och annat som kan göra att dessa delar känns som en del av helheten istället för något som sticker ut. Med spaljéer och klätterväxter kan du till och med dölja oönskade delar.

Weibulls - Planera entrén

Rent och snyggt

Rent och snyggt är ibland lättare sagt än gjort. Med specifika platser för cyklar och annat som kan hamna lite överallt gör det lättare att hålla ordning.

Inbjudande entré

  • Håll ytan framför entrén ren och snygg
  • Mjuka upp med växter och runda former
  • Dekorera för att skapa en personlig prägel
  • Dölj soptunnor och andra saker som stör trivselkänslan

 

Prova gärna Weibulls produkter!

Rectangle 3 Created with Sketch.