Rectangle 3 Created with Sketch.

Organic: Grönsaker

Skörda ekologiska grönsaker från din egen trädgård.

Organic: Grönsaker

Odla egna grönsaker, oavsett om du har en liten eller stor trädgård. Sorterna i Four Flavours Organic passar lika bra att odla i kruka som på friland. av grönskan, dofterna och smakerna och använd till att krydda din mat med.

Morot

Tidig, söt och saftig sommarmorot som innehåller stora mängder karoten, som omvandlas till vitamin A i kroppen.

God både rå och lätt kokt. Går också bra att frysa in.

Odling
Så direkt på växtplatsen i april- juni. Trivs bäst på mullrika jordar. Så grunt och glest för att undvika senare gallring då detta stör rötterna. Täck med fiberduk, då blir skörden tidigare och angrepp av morotsflugan förhindras.

Plocksallat

Sallad med rödlätta toppar som kan skördas blad för blad under hela säsongen genom att de yttre bladen plockas vid behov.

Odling
Så glest direkt på växtplatsen i april-juni. Gror efter 10-20 dagar beroende på temperatur. Behöver jämn tillförsel av vatten för att inte få en bitter smak. Plocka bladen efter hand så fortsätter plantan att utvecklas

Ruccola

Lättodlad och snabbväxande sallat med lite pepprig smak. Kallas även senapskål.

God färsk i sallader eller som dekoration.

Odling
Så direkt på växtplatsen i flera omgångar från april. Kan sås in på sensommaren. Vid låg temperatur under vårodling kan rucola gå i blom snabbt. Ska växa snabbt för att bli mjäll och god. Behöver jämn tillförsel på vatten för att inte torka ut.

Rädisa

Lättodlad, rund och helt röd sort för tidig skörd. Innehåller näringsämnen som natrium, vitamin C och kostfiber.

Odling
Så i omgångar direkt på växtplatsen när jord-temperaturen är över 5 grader. Så glest, då behövs ingen senare gallring. Plocka de största först, så utvecklas de övriga efter hand. Täck med fiberduk så gynnas plantutvecklingen. Behöver jämn tillförsel på vatten, annars kan de bli beska.

Weibulls Four Flavours - Morot

Weibulls Four Flavours - Plocksallat

Weibulls Four Flavours - Ruccola

Weibulls Four Flavours - Rädisa

KRAV-märkta sorter för ekologisk odling.

Rectangle 3 Created with Sketch.