Odla i pallkrage

 

Vill du börja odla, så är pallkrage ett härligt sätt att odla på. Placera din pallkrage på en solig plats och jämna ut marken där du vill att den ska stå. Täck botten med markväv som du låter gå upp en bit på insidan av kragen, för att förhindra tillväxt av rot och gräs. Lägg även gärna lite kvistar och ris i botten av pallkragen.

Fyll pallkragen till två tredjedelar med gödslad jord. Om du vill kan du blanda lite kogödsel med planteringsjord. Plantera de plantor eller frön du vill i jorden och vattna sedan. Det kan vara bra att märka upp det du odlar med namn, annars är det lätt att glömma bort vad du planterat. Kom även ihåg att använda handskar, eller var noggrann med att tvätta händerna efteråt.

Om du vill ha en tidig skörd på våren, eller förlänga skörden på hösten så kan du använda en fiberduk. Med den blir jorden några grader varmare, samtidigt som den skyddar plantan mot kraftigt regn, blåst och insekter. Sedan är det bara att invänta resultatet.

I en pallkrage kan du odla det mesta, kanske en solros till farfar när han fyller år, eller varför inte goda morötter till familjedagen eller ett av dina husdjur. Lycka till och glöm inte att ha roligt.