Rectangle 3 Created with Sketch.

Nu blommar det? Även på nätet.

Äntligen försommar på god väg att bli riktig sommar.

Nu blommar det? Även på nätet.

Våren som först kom och sen kom av sig har fått ge vika för sol och värme. I mina rabatter blommar det ordentligt och även på ängarna runt huset finns massor av vackra blommor att njuta av. Och jag njuter av dem inomhus också, både i vaser och som stilleben.

Weibulls - Trendexpert, Stefan Nilssons trädgård

Det har hänt något sista åren. Vårt stora intresse för sociala medier gör att vi dokumenterar allt runt omkring oss som aldrig förr. Det fotas hundvalpar, mat och blommor och allt publiceras på Facebook, Instagram och alla möjliga andra sajter. Framförallt blommor är en stor inspirationskälla.

I höstas introducerade designkändisen Hanna Wendelbo-Hansson hashtagen #höstmandala och på bara några veckor hade tusentals personer lagt ut sina egna fantastiska mönster på Instagram. Jag också så klart.

Jag älskar den här lekfullheten, att få skapa vackra och kreativa arrangemang och att kunna dela dem med andra. Och givetvis också att inspireras av vad andra har gjort. Det ger odlandet ytterligare en dimension som gör att man kan njuta av blommorna på fler sätt än i rabatten. Via Instagram kan jag direkt i mobilen resa till andras trädgårdar och se deras blommor och allt fint de gör med dem. Och det är en trend som bara växer hela tiden.

Missa inte Stefan på Instagram... @trendstefan.

Weibulls - Trendexpert, Stefan Nilsson. Blommor Instagram Weibulls - Trendexpert, Stefan Nilsson. Blommor Instagram

Weibulls - Trendexpert, Stefan Nilsson. Blommor Instagram Weibulls - Trendexpert, Stefan Nilsson. Blommor Instagram

Till sommarhuset har jag köpt några ark med färgat papper för att kunna ta ännu fler fina bilder. Ett enkelt sätt att få blommornas färger att synas ännu bättre och det är kul att göra stilleben. Men egentligen finns ingen gräns för fantasin, man kan lika gärna ta bilder mot tidningspapper eller en husvägg. Det är bara att testa och experimentera så mycket man vill!

Stefan Nilsson - Trendexpert

Sugen på lite inspiration
på Instagram?

Mina absoluta favoriter är:

@kronprinsensthlm
@virgin_honey
Sköna Hems superstylist Charlotte på @p_char

Rectangle 3 Created with Sketch.