Claus Dalby är en dansk trädgårdsinspiratör som folkbildat odlingsentusiaster med sina böcker och tv-program under många år. Med sina 500 000 följare på Instagram har han nått långt över Danmarks gränser och är en välkänd trädgårdsprofil även i Sverige. Med sin känsla för färg och form och sitt öga för detaljer har han skapat en karakteristisk trädgårdsstil som präglas av vackra blommor och inspirerande arrangemang. Tillsammans har vi tagit fram Weibulls by Claus Dalby – en exklusiv blomsterkollektion inspirerad av Claus egen trädgård i Aarhus i Danmark. 

Claus Dalby: en erfaren blomsterodlare

Claus Dalbys blomsterodlingar har blivit kända för sin uttrycksfullhet och elegans, och att odla i krukor har blivit hans signum. Varje växt och blomma är noga utvald och arrangerad för att skapa en harmonisk miljö. Genom att kombinera färg och form skapar han inte bara visuell njutning utan också en känsla av lugn och ro i sina trädgårdar. Claus unika trädgårdsstil har blivit en inspirationskälla för trädgårdsentusiaster i hela Skandinavien. Med Weibulls by Claus Dalby får du möjlighet att återskapa Claus fantastiska färgkombinationer i din egen trädgård eller på balkongen! 

Weibulls by Claus Dalby

Kollektionen vi har tagit fram tillsammans innehåller 32 omsorgsfullt utvalda sorter, handplockade av Claus. Sorterna är uppdelade i fyra olika färgkombinationer – En lila oas, Rosa drömmar, Nattens ljus och Skimrande afton. Varje kombination består av åtta sorter som är framtagna för att komplettera varandra och skapa en vacker helhet. De flesta sorterna går att direktså i kruka, och passar därför den breda gruppen odlare med olika erfarenhetsnivå och odlingsyta. 


Självklart kan du också köpa fröpåsarna var för sig och kombinera dem som du vill – endast fantasin sätter gränser!  

Ett öga för detaljer

Weibulls by Claus Dalby är starkt präglat av Claus unika stil och öga för detaljer. Fröpåsarna i kollektionen pryds av hans vackra blomsterbilder, tagna hemma hos honom i Aarhus i Danmark. På baksidan av påsarna hittar du information om hur och när du ska så, så att du enkelt kan planera säsongens sådder. Fröerna i kollektionen kommer från europeiska leverantörer och är packade i vår fröfabrik i Åby strax norr om Norrköping.  

Claus Blomsteruniversum

Weibulls by Claus Dalby är mer än bara fröer – inom ramen för samarbetet öppnar vi också upp dörrarna till Claus Blomsteruniversum. Här kan du hitta inspiration och information som guidar dig genom hela säsongen. Ta del av inspirerande artiklar, bilder och filmer där Claus berättar mer om de olika blomstersorterna och ger dig tips och trix för att lyckas med odlingen. Välkommen att utforska Claus Blomsteruniversum och låt dig inspireras av all kunskap och skönhet! 

 

Sammanfattning

Samarbetet Weibulls by Claus Dalby har inte bara resulterat i en blomsterkollektion, utan också ett inspirerande blomsteruniversum med tips och trix för att lyckas med odlingen. Med sin unika stil har Claus Dalby tagit trädgårdsvärlden med storm och inspirerat odlare i hela Skandinavien. Vi hoppas att du hittar många favoriter i kollektionen och önskar dig ett stort lycka till med odlingen!   
 
“Att se ett frö gro och växa är själva meningen med livet!” 
– Claus Dalby.