Rectangle 3 Created with Sketch.

Höstrusk som blev höstmys i år.

Efter en rätt bedrövlig sommar här i Roslagen har hösten varit riktigt fin. Soligt och klart. Perfekt väder för oss som bara är på landet på helgerna och vill hinna med så mycket som möjligt utomhus på två korta dagar. För mig som reser mycket är det också ett helt nödvändigt andningshål och en paus från en hektisk vardag.

Höstrusk som blev höstmys i år.

Apropå hektisk vardag är det skönt med saker man inte kan stressa fram. Förrförra året startade vi en kompost i en vanlig isolerad komposttunna. Det gick väl i ärlighetens namn sådär första tiden, men nu har vi lärt oss vad som funkar bra och det är bra fart på förmultningen. Det är nästan något religiöst över komposten, liv och död och nytt liv igen. Och den där mirakulösa processen med att tömma i äggskal, gräsklipp och kaffesump och få fin kompostjord tillbaka. Det känns bra i hjärtat att inte slänga i soporna utan att ta vara på och återanvända. Om det blir extra fart i våra rabatter av det vete tusan, men tron kan ju som bekant försätta berg.

Och kompost är astrendigt. Hela begreppet kring ”waste” diskuteras just nu vitt och brett. Matproducenter vill ha mindre avfall och så klart hela klotet. Mindre avfall kanske det också kan bli om vi säljer produkter med nära utgånget datum. Man gör det internationellt och nu kommer Stadsmissionen första projekt med det temat.

Trenden är alltså att ta hand om maten mer. Det kan så klart handla om kompost men även att ta hand om maten som ligger nära utgångsdatum. Alla sätt är bra – bara vi blir mer miljövänliga. Vad jag förstår ska även Weibulls ta fram en miljövänlig mylla. Väldigt trendigt. Jag ser fram emot ett jordigt, miljövänligt och mylligt 2016.

Stefan Nilsson - Trendexpert

Stefan Nilsson
Trendexpert

Rectangle 3 Created with Sketch.