Du bör inte gödsla för sent på säsongen med ditt vanliga kväverika gödsel då tillväxten ska stanna av innan vintern kommer. Förbered gräsmattan, och övriga växter i trädgården med höstgödsel som inte innehåller kväve utan bara förbereder gräset inför vintern.

Weibulls höstgödsel - för hela trädgården

Gödsling är en viktig del i trädgårdsarbetet, men det är viktigt att gödsla på rätt tidpunkt och med rätt sorts gödsel. Du bör inte gödsla för sent på säsongen med ditt vanliga kväverika gödsel, eftersom det kan leda till fortsatt tillväxt som du vill att ska stanna av innan vintern kommer. Istället är det bättre att förbereda gräsmattan och övriga växter i trädgården med höstgödsel.

Varför höstgödsel?

Höstgödsel är särskilt formulerad för att förbereda gräsmattan och andra växter för vintern. Höstgödsel innehåller ofta kalium, som stärker cellväggarna i växterna, vilket ger dem bättre motståndskraft mot sjukdomar. Kalium hjälper även till att öka sockerhalten i växtsaften, precis som glykol i spolarvätskan till bilen, vilket ökar vinterhärdigheten hos gräset.

Fosfor är också en viktig komponent i höstgödsel, eftersom det stärker gräsets rötter. Detta ökar chansen för en snabb och frisk tillväxt när våren kommer, och hjälper också till att förbättra vinterhärdigheten. Genom att använda höstgödsel förbereder du din trädgård för vintern, och säkerställer att gräsmattan och andra växter kommer att klara vintern på bästa sätt.

Förberedd inför vintern

Att använda höstgödsel för att förbereda gräsmattan och övriga växter för vintern är en viktig del av trädgårdsarbetet. Genom att använda en gödsel med rätt sammansättning kan du säkerställa att din trädgård får en frisk start när våren kommer. Så börja förbereda din trädgård för vintern redan idag!

 

Höstgödsel

  • Pelleterad för enkel och exakt spridning
  • Dosering - 3 liter/100 kvm på sensommaren
  • Ökar motståndskraften mot sjukdomar
  • Lämplig som grundgödsel vid nyanläggning
  •