Rectangle 3 Created with Sketch.

En grön gräsmatta utan mossa

Vill du ha en tät, grön och fin gräsmatta? Vi visar hur du steg för steg motverkar mossa på gräsmattan.

En grön gräsmatta utan mossa

Vill du ha en tät gräsmatta istället för mossa? Då kan du använda Substral Mossa – nej tack.

Börja alltid med att noga läsa anvisningarna på förpackningen och var noggrann med att använda handskar vi hantering av mossbekämpningen, eller tvätta händerna efteråt. Gräset ska klippas innan du använder mossbekämpningen, men inte närmare än tre dagar inpå. Vänta också fyra dagar efter det att du gött gräsmattan innan du klipper den igen. När du har klippt gräsmattan är det viktigt att du räfsar bort allt överblivet gräs.

Använd helst en gödselspridare vid appliceringen av mossbekämpningen, detta för att det ska bli jämnt fördelat. Vilken dosering du ska ställa in spridaren på hittar du i anvisningen på förpackningen. Öppna förpackningen och häll ner innehållet i tråget. Gå sedan med en jämn hastighet så du får en jämn spridning över gräset. Tänk dock på att gräset ska vara torrt när du påbörjar arbetet.

Om det inte har regnat två dagar efter gödning ska gräsmattan vattnas grundligt. Gräsmattan kan beträdas efter vattning då gödningen är upplöst och gräsmattan hunnit torka.

Mossan som finns i din gräsmatta kommer bli svart efter gödningen och kan räfsas upp. Efter detta är gräsmattan redo för att bli sådd med nya gräsfrön.

Produkten lämpar sig inte för nysådda gräsmattor.

Dahliatips!

Eftersom dahlior planteras grunt är det klokt att göra ett arrangemang för att binda upp stjälkarna. Vid plantering i kruka kan de annars lätt välta ur sin kruka.

Rectangle 3 Created with Sketch.