Rectangle 3 Created with Sketch.

Förkultivera i pluggbox

Med pluggboxen är det enkelt att lyckas med din förkultivering.

Förkultivera i pluggbox

Förkultivering i pluggbox passar både nybörjaren och odlarproffset. Samtidigt som den förenklar skapas ett optimalt klimat för sådden som ger snabb groning och plugghålens koniska form ger plantan djupa, välutvecklade rotsystem.

Mycket odling på liten plats

Pluggboxens storlek gör att den passar perfekt på fönsterbrädan och dessutom är stapelbar i flera nivåer. Trots att den inte tar mycket plats har varje box plats för 49 plantor.

Lätt att använda

Placera mittdelen lätt vilande på bottentråget och fyll plugghålen med såjord. Tryck lockets piggar mot jorden så skapas gropar för fröet.

Vattna med blomspruta första tiden och övergå till att vattna i bottentråget när rötterna är väl etablerade. Genom att hälla vatten i bottentråget får du en självvattnande funktion som ger plantorna en jämn tillgång av vatten.

Rotera locket för att skapa öppningar mellan lock och bottentråg som ger bra luftning av sådden.

När det är dags för omplantering vinklar du försiktigt ut stödbenen på mellantråget och trycker ned det mot bottentråget. Genom det unika pop-up systemet trycks plantan och jordpluggen upp ur boxen och kan lätt plockas upp utan att rötterna skadas.

Pluggboxen går att diska i maskinen, vilket också har en steriliserande effekt. Var noga med att ställa delarna plant i maskinen, annars kan dom vrida sig.

Pluggbox

För att få bästa resultat i din pluggbox bör då så fröer av samma sort eller olika sorter med samma groningstid för att kunna ta ur plantorna för omplantering samtidigt.

Pluggboxen är inte lämplig för förkultivering av ärtor och bönor då de kräver större utrymme för att utvecklas bra.

Prova gärna Weibulls produkter!

Mittdelen och bottentråget är av återvunnen plast.

Rectangle 3 Created with Sketch.