Rectangle 3 Created with Sketch.

Bruhn berättar - Del 1

Äntligen regn!

Bruhn berättar - Del 1

De viktigaste verktygen är på plats, Super Gramino, spridare och regnmätare.

Weibulls - Sveriges grannaste gräsmatta

Weibulls - Sveriges grannaste gräsmatta

Efter att ha ruggat upp de glesa och leriga fläckarna där gräset dött i vintras med en kratta var det dags att så med samma gräsfrö som de använde i höstas.

Den första sådden tog sig enbart där det sedan tidigare bara var glest med gräs. På de helt kala ytorna verkar det inte som att fröna har överlevt torkperioden.

På grund av begränsningar vad gäller tillgången på vatten har de nu stort fokus på väderleksrapporten.

Familjen Bruhns dagbok

Halvvägs genom våren har gräsmattan tagit fart ordentligt. Den är grön som aldrig förr och växer så man nästan kan se det med blotta ögat, kan det vara Super Graminon som vi spred i början av våren som har gett gräset sån fart?

Efter Bengts instruktioner har vi sått nytt gräs där som det sedan tidigare var glest med gräs. Efter många dagar med härligt vårväder regnar det nu, vilket är väl behövligt för gräsmattan.

Weibulls - Sveriges grannaste gräsmatta

På grund av vattenbegränsningen har vi tajmat spridning av gödsel samt gräsfrön med SMHIs prognoser, vid förra regnvädret spred vi Super Gramino.

Gräset har i alla fall tagit ordentligt fart nu, och är grönt o fint o börjar bli dags för premiärklippning med robotgräsklipparen.

//Mattias & Karen

Rectangle 3 Created with Sketch.