Rectangle 3 Created with Sketch.

Brudbukett

Brudbukett av grönsaker.

Brudbukett

Brudbukett av grönsaker

Weibulls - FloristUlrik, brudbukett
Weibulls - FloristUlrik, brudbukett
Weibulls - FloristUlrik, brudbukett
Weibulls - FloristUlrik, brudbukett
Weibulls - FloristUlrik, brudbukett

Varför ska brudbuketter alltid se ut på samma sätt och vara gjorda av blommor? Det vill jag ändra på! Hoppas ni gillar resultatet, en brudbukett gjord av grönsaker.

Färgen

Det är väldigt kul och en stor utmaning att göra något så annorlunda. Men det är alltid bra att forma en plan först. Började med färgvalet och kollade upp vad det finns för grönsaker i de färgtonerna.

Bestämde mig för kalla röd-lila toner med grönt upp till. Åkte runt hela Varberg för att hitta ingredienserna till min brudbukett och till slut hade jag fått ihop alla olika material. Det var inte lätt utan det blev inköp på flera olika ställen.

Att skapa stjälkar

Jag började med att sortera upp allt material och plocka ut rätt mängd. Därefter till det svåraste momentet. Att skapa ”stjälkar” på allt material så jag kunde binda ihop buketten. Detta gjordes genom att jag stack en tjock ståltråd in i grönsakerna och använde en blomstertejp runt ståltråden, vilket gör tråden lite klibbig och mer villig att hamna där jag vill att den ska hamna.

Bit för bit

Sen kunde jag börja sätta ihop buketten, bit för bit.

Jag började med den samlade, runda formen som är gjord av röda potatisar, rödlök, rädisor, broccoli och även en vinröd alunrot från min trädgård.

En bukett måste se fin ut från alla håll så jag nålade fast rödkålsblad på undersidan.

För att skapa mer rörelse i formen tillverkade jag ett ”nät” av gröna bönor som jag surrade ihop med vinröd spoltråd. Väldigt pilligt. Nätet nålade jag fast över buketten och till sist fäste jag tre orchidéklockor för att binda ihop färgerna.

Trädgårdsbröllop

Slutresultatet blev superhäftigt! Precis så som jag hade tänkt mig det. Kan verkligen se den framför mig... ett trädgårdsintresserat par som gifter sig i sin egen trägård, eller varför inte i ett växthus. Så mysigt! Självklart med en matchande knapphålsblomma till brudgummen.

Låt bröllopet följa temat fullt ut. Det är enkelt! Strö ut gröna bönor över borden och lägg några orchidéklockor mellan dem, lite här och där.

Eller varför inte en massa potatisar och rädisor? Vid entrén till festsalen står det självklart en skottkärra prunkande av liknande grönsaker. Du kan även använda potatisar som namnskylt vid bordsplaceringen. Skriv namnet på ett fint papper eller tyg, varför inte fiberduk, och nåla fast i potatisen. En kul detalj som skapar en snackis vid bordet direkt.

Lycka till!

Weibulls - FloristUlrik

FloristUlrik

Vill du se mer av FloristUlrik?

Besök hans blogg

Hitta ditt eget tema

Som slutord kan jag bara säga, våga vara speciell och sticka ut. Om du inte kan själv så finns det duktiga florister som kan hjälpa dig, även om du tror att du har kommit på en konstig idé. Den kanske måste bearbetas lite för att kunna utföras rent praktiskt, men det mesta går att lösa. Jag, och många florister med mig, älskar att göra de där annorlunda, tokiga beställningarna. Då får vi vara kreativa och visa upp vårt hantverk på riktigt!

Rectangle 3 Created with Sketch.