Rectangle 3 Created with Sketch.

Årets frönyheter

En inkluderande sortimentsförnyelse med tydligt fokus på ekologiskt frö är kärnan i det fyrverkeri av nya frösorter som Weibulls presenterar för 2019. Det ska vara enkelt att odla - oavsett förkunskaper, ambitionsnivå eller yta!

Årets frönyheter

Allt fler medvetna konsumenter gör att utbudet på frö enligt EU:s minimiregler för ekologisk produktion är på klar frammarsch. Weibulls nya ekoserie består av 23 nya sorter och får ett eget ställ i butik. Här väljer Weibulls som ensam fröaktör KRAVmärkningen för att markera en miljöambition som omfattar mer än produktionsledet.

Weibulls märker skillnaden

Ekoserien innehåller populära grönsaker, bland annat flera sorter tomat, paprika och mangold. Polkarödbeta, brytböna, gul squash är andra pärlor, liksom kryddfavoriten basilika. Seriens blommor (nio sorter, varav en mix) är utvalda för att kunna erbjuda ett ekologiskt alternativ på våra mest uppskattade sommarblommor. Här finns ringblomma, blåklint, luktärt och solros, men även buskkrasse, vallmo, malva och purpurvinda.

Blomstermix

Odla staden, liten yta – stora möjligheter

Alla ska kunna odla och få uppleva den härliga känslan av att skörda hemodlad mat! En tydlig ambition för Weibulls sortimentsförnyelse har varit sorter som passar lika bra för odling i kruka eller pallkrage som i ett klassiskt trädgårdsland – utan att göra avkall på upptäckarglädje. Bland nyheterna i det konventionella sortimentet finns till exempel purpurröda sommarmoroten ’Purple Dragon’, gurka ’Patio Snacker’ samt unika rucola ’Fireworks’ med stark pepprig smak. Ytterligare ett ”måste prova” är underbart krispiga – och inte minst formstarka – chilipeppar ’Mad Hatter’.

Älskade blommor - ute och inne

Att få snitta hemodlade blommor och skapa egna buketter framkallar glädje helt i nivå med att njuta en hemodlad grönsak. Storblommande sorter som hög jätteaster (’White’ och ’Apricot’), zinnia ’Zarah Double White’ och daggsalvia ’Big Blue’ är verkliga glädjeskapare i detta avseende. Även amarant ’Garnet Red’ fungerar både som bukettblomma och i en färgstark bordssallad.

Morötter

Fröpåse i ny design på intåg

Weibulls ekoserie blir startskottet för en ny design på fröpåsen. Den nya påsen har en framsida med större bild och med det latinska namnet högst upp. Även odlingsfakta har fått en ny placering för att underlätta jämförelse mellan olika sorter, en så kallad solfjäderfunktion. Den nya designen är framtagen utifrån konsument-önskemål och kommer att fasas in successivt.

Rectangle 3 Created with Sketch.