Rectangle 3 Created with Sketch.

Andersson berättar del 2

Det börjar grönska så smått.

Andersson berättar del 2

Familjen Andersson har jobbat hårt med att förbereda trädgården för den kommande förändringen. Staket och buskar har tagits bort. Vilket är lättare sagt än gjort med buskar som stått på samma plats och rotat sig i 35 år.

I mitten av maj satte projektet igång ordentligt i Sjöbo när grävmaskinen anlände till familjens trädgård.

Familjens dagbok

Vi var i Stockholm under Kristihimmelfärdshelgen, fantastiskt väder och härliga upplevelser. På söndagen när vi kom hem stod där dels en liten grävmaskin i trädgården och på gången ett rullflak. Tidigt på morgonen den 13 maj kom två killar, Dick Jönsson och Robin Birgersson, och började göra jobbet. Först skalade de av den gamla mattan samt ytterligare ca 5 cm av jorden så vi kom ner till en lagom nivå. Därefter började de jämna ut det som var kvar och blanda in lite ny jord, lerblandad grus, i ytlagret.

På tisdagen kom det en rejäl regnskur, så då fick fortsatt arbete anstå. Men på onsdagen färdigställdes allt. Gödsel och gräsfrö myllades ner och alltihop trumlades.

Första dagarna sken solen från en klarblå himmel, vilket gjorde att det blev mycket konstbevattning, till slut fick vi dock hjälp av moder natur.

Weibulls - Sveriges grannaste gräsmatta

Nu kan vi konstatera att det börjar grönska så smått i vårt lilla projket. Vi ser med spänning fram emot att det ska bli riktigt grönt, kanske kan vi ta en svängom till midsommar.

Vi hörs
Eva&Kenneth

Weibulls - Sveriges grannaste gräsmatta

Weibulls - Sveriges grannaste gräsmatta

Rectangle 3 Created with Sketch.