Rectangle 3 Created with Sketch.

Andersson berättar - Del 1

Vi är redo!

Andersson berättar - Del 1

Familjen Andersson har ett gediget projekt framför sig. Att anlägga en ny gräsmatta.

Weibulls - Sveriges grannaste gräsmatta

Weibulls - Sveriges grannaste gräsmatta, snömögel

Med support från Weibulls gräsexpert Bengt har veckorna efter första besöket ägnats åt funderingar, planering och offerter.

Kenneth har även bockat av den årliga golfresan på listan och nu är de redo.

Familjen Anderssons dagbok

Eftersom gräsmattan under 35 år höjt sig ganska mycket har vi, efter konsultationer med Bengt, kommit fram till att först ta bort den gamla gräsmattan, sedan skala av ett lager matjord, därefter ta bort en del av ”bärlagret” som ligger därunder och slutligen lägga tillbaka matjorden, som vi ska så den nya gräsmattan i. Eftersom detta blir ganska omfattande, är vi nu överens med Sjöbo Anläggning & Trädgård AB om att de ska göra jobbet, naturligtvis med vår benägna hjälp.

Som synes en hel del fläckar av snömögel, i år är det dock relativt lite. Förhoppningen är att vi ska slippa detta med den nya gräsmattan. Anläggaren kommer den 13/5, så vi kommer nu att påbörja med lite runt om kring arbete, som t.ex. ta bort häcken längst upp i vänstra bilden, som genom åren har ådragit sig mycket spinn. Vi kommer efter att gräsmattan är färdigsådd plantera en häck, troligen tuja. Dessutom har vi en lekstuga som måste flyttas till ”säker” mark.


Vi hörs
Eva & Kenneth

Rectangle 3 Created with Sketch.