Rectangle 3 Created with Sketch.

Äääääntligen vår!

Det blev vår i år också!

Äääääntligen vår!

Nu så, när jag skriver detta är det klarblå himmel, solen skiner och det är alldeles snart påsk. Det blev vår i år också!

Weibulls - Stefan Nilsson, krokus
Weibulls - Stefan Nilsson, Trendexpert
Weibulls - Stefan Nilsson, trendexpert

I år kommer det att bli tredje sommaren för oss i vårt nya sommarhus, men man lär sig snabbt att det är blott ett ögonblick i trädgårdssammanhang. Efter 2013 års vargavinter och 2014 års obefintliga vinter, är det svårt att dra några säkra slutsatser. Våra ranunklar från förra året har lyckats övervintra, men det ska de väl egentligen inte kunna? Eller? Jag har också insett att ju mer man lär sig, desto mer inser jag hur mycket jag ännu inte kan och det är det som är tjusningen. Vad skönt att få vara novis och lära sig en massa nytt hela tiden.

En tredje sak jag insett så här långt är att jag är en krattmänniska. Det verkar finnas två sorters trädgårdspersonligheter, krattmänniskor och grävmänniskor. Ni vet grävmänniskor är såna som anlägger små murar, gräver ner kantlister, planterar nya buskar och gräver nya gropar till buskar som behöver flyttas eller delas.

Jag är inte sån, jag är definitivt en krattmänniska. Jag älskar att gå runt med krattan i ena handen och lövkorgen i den andra och räfsa löv och kottar och pinnar och städa upp och göra fint. Rätta till, plocka upp och fixa sista touchen. Det är så enormt skönt att få gå runt på tomten med krattan och snabbt se resultat av sitt arbete. Lite som när man dammsuger upp alla dammråttor hemma och får skinande rena golv. Konstigt nog avskyr jag att dammsuga men älskar att kratta.

Jag svär högt över kottarna och grankvistarna som ramlar ner på gräsmattan vid minsta vindpust men innerst inne gillar jag det i smyg. Vad skulle jag annars få kratta upp?

Äntligen vår, och äntligen är snön borta så man får gå och kratta i trädgården. Är det helgerån att säga att man lite i smyg längtar efter höstlöven? Nä jag håller det för mig själv så länge. Först en underbar trädgårdssommar att se fram emot. Nu kör vi!

Stefan Nilsson - Trendexpert

Rectangle 3 Created with Sketch.